avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 702 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Accize, alte taxe Taxa timbru judiciar
Discuție deschisă în Accize, alte taxe

Taxa timbru judiciar

Am platit taxa timbru judiciar de 300 lei in vederea deschiderii unui proces pentru recuperarea taxei auto. Intre timp s-a aprobat recuperarea taxei fara proces,nu am mai folosit taxa timbru ,o am in original . Cum pot sa-mi recuperez banii de la anaf, cei 300 platiti daca nu s-a mai deschis proces.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 11:10, 8 Octombrie 2015
Procedura de restituire a sumelor achitate cu titlu de taxe judiciare de timbru este prevazuta de disp Ordinul comun nr. 1918/2013 / 65/2014,publicat in Monitorul Oficial, Partea I, nr. 68 din 28.01.2014
In vederea restituirii sumei cuvenite, solicitantul trebuie sa depuna in cadrul termenului legal de prescriptie a dreptului de a cere restituirea, respectiv in termen de 5 ani de la data de 1 ianuarie a anului urmator celui in care a luat nastere dreptul la restituire, in original, la registratura unitatii administrativ-teritoriale, cererea de restituire
Pe cererea de restituire solicitantul urmeaza sa precizeze numele si prenumele/denumirea, domiciliul fiscal, codul de identificare fiscala, modalitatea de restituire a banilor: in contul bancar, in numerar sau prin mandat postal si ataseaza documentul de plata al taxei judiciare de timbru.
Dupa primirea cererii de restituire, compartimentul cu atributii de compensare/restituire, procedeaza la verificarea in evidenta analitica pe platitori, sub aspectul identificarii eventualelor obligatii fiscale restante inregistrate de catre solicitant.
Daca nu se constata existenta unor obligatii fiscale restante ale solicitantului, compartimentul va intocmi formularul ITL 060 – “Decizia de restituire a sumelor de la bugetul local”, in doua exemplare, din care un exemplar se va transmite solicitantului, iar al doilea exemplar se va arhiva la dosarul solicitantului.
Daca se constata existenta unor obligatii fiscale restante ale solicitantului, sumele solicitate se restituie numai dupa efectuarea compensarii cu obligatiile bugetare existente in evidenta analitică pe platitori, cu respectarea prevederilor art. 116 şi 117 din OG nr. 92/2003, rep
a) Dacă suma de restituit este mai mică decât obligaţiile fiscale restante ale solicitantului, se va efectua compensare până la concurenţa sumei de restituit.
b) Dacă suma de restituit este mai mare sau egală cu suma reprezentând obligaţii fiscale restante ale solicitantului, se va efectua compensarea până la concurenţa obligaţiilor fiscale restante, diferenţa rezultată restituindu-se acestuia.

Pentru restituirea efectiva a sumelor cuvenite, organul fiscal local instiinteaza solicitantul in vederea prezentarii acestuia la ghişeu pentru efectuarea restituirii in numerar ,sau efectueaza restituirea in contul precizat de solicitant
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2015
ynocentta, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Valoarea reziduala bubicsek bubicsek explicati-mi si mie daca puteti cum e? (vezi toată discuția)
Contestaţie la executare castigata, restituire taxa timbru m_m m_m Buna ziua, Am castigat contestatia la executare inceputa de kruk, iar in hotarare specifica ca se anuleaza toate actele de executare. Atat. Fara cheltuieli ... (vezi toată discuția)
Model intampinare pt recuperare taxxa de prima inmatriculare buburuza22 buburuza22 Buna ziua! Ma puteti ajuta cu un model de intampinare la tribunal pentru recuperarea taxei de prima inmatriculare si cu un model de cerere de recuperarea ... (vezi toată discuția)