avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 593 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Contestaţie la executare castigata, RESTITUIRE TAXA ...
Discuție deschisă în Executare silită

Contestaţie la executare castigata, RESTITUIRE TAXA TIMBRU

Buna ziua,

Am castigat contestatia la executare inceputa de kruk, iar in hotarare specifica ca se anuleaza toate actele de executare. Atat. Fara cheltuieli de judecata, pentru ca nu am cerut.

Pe cale separata, in baza art. 45 alin. (1) lit.(f) din O.U.G. nr. 80/2013, am solicitat restituirea taxei de timbru, dupa modelul postat pe portal.just.

S-a admis cererea si s-a dispus restituirea taxei de timbru, fara sa specifice alte detalii. La finalul hotararii apare termen de apel 30 de zile.

Intrebare: Cine sa faca apel ?? si de unde ridic taxa de timbru? kruk? primaria unde am platit taxa?

In alin. (5) din art de mai sus, specifica: Cererea de restituire soluţionată de instanţa de judecată va fi depusă în vederea restituirii la unitatea administrativteritorială la care a fost achitată taxa

Dar pe portal.just , apare la parti: petent-eu, intimat-kruk.
Cel mai recent răspuns: Company Advising , utilizator 11:20, 28 Septembrie 2016
Faceti o cerere la instanta in dosarul dvs prin care solicitati restituirea taxei de timbru in original.
Se va elibera taxa de timbru in original si se va mentiona pe spatele ei - se restituie ca nefolosita.
Cu taxa de timbru in original mergeti la taxe si impozite locale (unde ati si facut plata taxei) si faceti o cerere de restituire - in numerar sau in cont.
Taxa de timbru a fost folosita in dosarul de contestatie la executare. Nu ma aflu in situatia in care nu am folosit taxa. Am specificat in primele doua fraze. Ma incadrez in art.45 din O.U.G. 80/2013
Asa se va face mentiunea pe taxa pentru a putea sa o recuperati.
Mai nou un procent in restituie Directia Taxe si Impozite si un procent Administratia Finantelor Publice. Cel putin asa este la Sector 3. In rest, procedati cum ati fost indrumat de dl a_fleancu in vederea recuperarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituire taxa contestatie executare admisa eugen82 eugen82 La fond mi s-a admis o contestatie le executare, parata a fost obligata sa-mi plateasca si taxa de timbru. Parata a declarat apel si a solicitat sa nu fie ... (vezi toată discuția)
Cui adresez cererea de restituire a taxei de timbru daca mi s-a admis contestatia la executare? catinf catinf Buna ziua, Daca mi s-a admis contestatia la executare in apel, cui adresez cererea de restituire a taxei de timbru: instantei de fond sau celei de apel? O ... (vezi toată discuția)
Taxa judiciara timbru - restituire Company Advising Company Advising Buna Ziua. Va supun atentiei urmatoarea situatie: contestatie la executare silita, achitare taxa timbru 1000 lei. Instanta nu se pronunta si asupra restituirii ... (vezi toată discuția)