Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum se poate gasi familia (legal) in cazul unor persoane nascute in urma unor proceduri medicale (inseminare)

Va rog sa-mi spuneti in materia minori si familie ce legi se aplica pentru ca o persoana sa isi regaseasca familia daca a fost trecut in acte cu o familie care nu este familia naturala. Din cate am citit eu oricare cetatean poate chema in instanta o familie atunci cand are suspiciuni ca membrii familiei nu sunt cu filiatia normala naturala a familiilor din care provin. Ex: Inseminare - Sot - sotie cu copil nascut de sotie surogat si tatal necunoscut (nu sotul). Cum actioneaza institutiile statului in aceste cazuri? Este si cazul meu din pacate cu multe neplaceri si suferinte pana acum si inca continua.
Ultima modificare: Joi, 8 Octombrie 2015
ispires, utilizator
Cel mai recent răspuns: Cris1971 , utilizator 01:33, 9 Octombrie 2015
De regula,in astfel de cazuri dispozitiile in vigoare interzic comunicarea de relatii referitoare la tatal genetic
Cum soție surogat?
Aveți părinți în acte, da? Parintii ăștia erau casatoriti sau nu când v-ați născut?
gi-jane2, moderator
Cei doi casatoriti. Mama din acte merge la controale medicale ginecologice si este in perioada de ovulatie. Medicul face ce face si dupa o luna. "O sa avem copil!!!!" .. Continua rationamentul...
ispires, utilizator
Nu contează cine va e tatăl, teoretic, e cel din acte..practic, nu îl puteți găsi. Puteți face test ADN doar pt cultura dvs sa vedeți dacă cel din acte va e și tata biologic.
Dacă nu e, niciunul dintre dvs mama, tata sau copil nu mai e în termen sa tagaduiasca paternitatea.
În realitate, sa știți ca lucrurile nu se petrec ca în filmele SF sau horror.
gi-jane2, moderator
Daca spuneti asta va rog sa prezentati si legile la care faceti referire. Se face tagada si dupa moartea unui parinte sau ambii. Se pot si dezgropa pentru a se afla adevarul daca este cazul. Nici nu stiti cat de periculos este daca se mai intampla asemenea ilegalitati. Cum s-ar spune: Eu cu copii in Anglia, America, Canada, Franta, China etc. ii "omor" pe alti barbati doar daca acestia nu au copii lor si astfel dispar filiatii si daca se continua disparem toti in chinuri. Sper ca nu este o prezentare de groaza.
ispires, utilizator

Alte discuții în legătură

Tatal natural la inchisoare cr72016 cr72016 Salut! Am cunoscut-o pe actuala concubina in februarie 2016 si ea era deja gravida. Tatal natural este la inchisoare, iar acum copilul este trecut pe numele ... (vezi toată discuția)
Pot cere, prin instanță, un test adn pentru verii mei primari, care afirmă că mama mea a avut alt tată decât bunicul lor? flori2009 flori2009 Buna ziua! As dori sa stiu daca am dreptul sa solicit prin instanta, efectuatea testului ADN in cazul stabilirii filiatiei mamei mele decedata si a parintilor ... (vezi toată discuția)
Copil- paternitate Margaretad Margaretad Buna ziua am o antrebare Am o fetița de 2 luni și mi-am dat seama k nu e a prietenului meu am trecuto pe numele lui acum as putea sa schimb certificatu și ... (vezi toată discuția)