Va rog sa-mi spuneti in materia minori si familie ce legi se aplica pentru ca o persoana sa isi regaseasca familia daca a fost trecut in acte cu o familie care nu este familia naturala. Din cate am citit eu oricare cetatean poate chema in instanta o familie atunci cand are suspiciuni ca membrii familiei nu sunt cu filiatia normala naturala a familiilor din care provin. Ex: Inseminare - Sot - sotie cu copil nascut de sotie surogat si tatal necunoscut (nu sotul). Cum actioneaza institutiile statului in aceste cazuri? Este si cazul meu din pacate cu multe neplaceri si suferinte pana acum si inca continua.
Ca sa fiu mai explicit si in cazuri de mostenire cu ex. Copilul creste pana la 18 ani si traieste in chirie dupa facultate linistit ca mosteneste eventual casa bunicilor sau a parintilor. Dar nefiind familia lui naturala, copii naturali cer in instanta decaderea din drepturile de mostenire iar respectivul poate ramane in strada fara mostenire si fara sa stie din ce familie provine. E cumva si cazul meu. Ce se intampla in aceste cazuri si cum rezolva statul? Eu nu vreau sa traiesc cu frica ca daca am locuinta si imi intemeiez o familie cu copii, dupa 10 ani (sa zicem) ajung in strada cu familia. Statul este garantul proprietatii (din ce stiu eu). In aceste cazuri se pune in pericol.
Sa va raspund totusi la nelamurirea d-voastra: daca in acte sunteti fiul celor 2, nu va poate nimeni dezmostenii, stati linistit, s-a prescris termenul asa cum v-a spus alt utilizator. Cand va referiti la teste ADN cu dezgropari etc., aici este vorba despre stabilirea paternitatii, actiune care este imprescriptibila pe durata vietii copilului (un exemplu ar putea fi cazul in care d-voastra ati vrea sa-l mosteniti pe "medicul ginecolog" incriminat ca v-ar fi tata. In tenta umoristica: nici nu cred ca ati iesi foarte rau, ginecologii cam au bani :).