avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 543 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Impozit in Ro pentru pensie din strainatate
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Impozit in Ro pentru pensie din strainatate

Buna,

Sunt cetatean roman cu domiciliul in strainatate, tara UE, si intentionez sa ma mut in Romania. Primesc pensie de vaduv si am varsta de 49 ani. Intrebare....daca ma intorc in ro, cat va trebui sa platesc impozit ptr venit/pensie, cum se va calcula?
Recent am fost in Ro si asa, intr-o doara, m-am interesat la ANAF si ei m-au trimis la oficiul de pensii, de acolo mi-au zis ca ei nu stiu, ca n-am treaba cu ei, ca eu nu primesc pensia de la statul roman si uite asa...am plecat bou s´am venit...
Stiu ca impozitul este de 16% in ro.
Rog sa ma ajutati daca stiti
Cel mai recent răspuns: Carp Mircea , utilizator 14:20, 12 Octombrie 2015
La acest moment:
La ceea ce depaseste 740 de lei se aplica 5,5% CASS(sanatate).
Din ceea ce depaseste 1000 de lei se scade CASS apoi se aplica 16%(impozit).
Multumesc ptr raspuns dar ceva ma nedumireste...daca cei de la casa de pensii mi-au zis ca n-am treaba cu ei si, avand in vedere ca DOAR pensiile au reducerea pe care d-voastra ati mentionat-o,16% ce e peste 1000 ron...cum si unde ma pot adresa?...asa cum am relatat anaf.ul m-a trimis la pensii, casa de pensii nu m-a lamurit, sau ma rog..
Mentionez ca e pensie de vaduv, nu de varsta, si este platita exclusiv, de un stat aflat in UE nu de Romania
Gasiti raspunsul aici:

www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incasare pensie in romania insatiable insatiable Buna ziua, O persoana din alta tara, membra a UE vrea sa isi schimbe domiciliul in Romania. Odata cu mutarea ar vrea sa isi declare veniturile aici, sa le ... (vezi toată discuția)
Impozit pe pensie neri neri Buna seara, doresc sa stiu daca se impoziteaza o pensie de 420 de lei ? va multumesc, (vezi toată discuția)
Retinere cass din pensii un roman un roman bine v-am regasit ! Din comunitatea noastra a pensionarilor am aflat ca pensionarii cu pensii mai mari de 740 roni carora li s-a aplicat poprirea de ... (vezi toată discuția)