avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 245 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Cand intra in vigoare un contract pentru furnizare ...
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Cand intra in vigoare un contract pentru furnizare servicii internet?

Buna ziua,

Va prezint urmatoarea situatie:
- Am semnat un contract pentru furnizare servicii internet in jurul orei 13 in data de 15.Sept. 2015.
- Instalarea serviciului s-a facut in data de 25.Sept.2015.
- Urmare a functionarii sub-parametrii (furnizorul nu a mentionat la vanzare ca serviciul de internet furnizat poate fi livrat la viteza din contract doar pe fir, nu si wireless), am depus cerere de reziliere a contractului in data de 29 Sept la ora 11.
Intrebarile mele sunt:
1. care este data de intrare in vigoare a unui astfel de contract? data de 15 Sept (data semnarii - si la ce ora?), data de 16 Sept (ziua urmatoare), sau data instalarii serviciului (data de 25 Sept)?
2. solicitarea mea de reziliere din data de 29 Sept se considera ca fiind depusa in termenul de 14 zile de la primirea produsului, conform OUG 34/2014?(ceea ce presupune rezilierea fara penalitati)

Va multumesc si astept cu interes raspunsul dumneavoastra.

Cu stima,
Cel mai recent răspuns: vera8 , utilizator 15:57, 14 Octombrie 2015
Vedeți ce scrie în contract. Acolo găsiți răspunsul de care aveți nevoie (clauzele privind data începerii contractului..data rezilierii etc). Aveți în vedere că aceste clauze sunt specificate, de regulă, în condițiile generale ale furnizorului, parte integrantă a contractului de furnizare a serviciilor de telefonie.
Ultima modificare: Miercuri, 14 Octombrie 2015
Adrian ALBU, Avocat
Buna ziua,

Va multumesc pentru reactia prompta. In contract nu scrie explicit data intrarii in vigoare dar la Capitolul Durata Contractului scrie urmatoarele: In functie de optiunea Abonatului, contractul se incheie pentru o durata initiala minima de 12 sau 24 luni, denumita "Durata Initiala" care incepe sa curga de la data punerii in functiune a serviciilor contractate.
Se considera deci ca Durata Initiala a inceput sa curga de la instalarea serviciului de internet in data de 25 Sept 2015 si deci solicitarea mea de reziliere din data de 29 Sept se incadreaza in cele 14 zile prevazute de lege (sau sunt 30 de zile)?
Va multumesc,

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract furnizare internet si telefonie - reziliere giulia1973 giulia1973 Buna ziua, Reprezint si administrez o persoana juridica. Zilele acestea am intentionat sa reziliem contractul de telefonie si internet cu o firma de ... (vezi toată discuția)
Reziliere contract internet dupa legea 161/2010 daniel77 daniel77 Am fost client al unei firme ”A” ce oferea servicii de internet (am platit taxa de instalare 100 RON si abonamentul lunar, iar rezilierea s-a ... (vezi toată discuția)
Pot rezilia un contract inainte de incheierea perioadei contractuale fara sa platesc in plus? Andrea31 Andrea31 Buna ziua! Anul trecut in 21 septembrie am incheiat telefonic un contract de furnizare servicii de comunicatii electronice (internet +cablu tv).Durata ... (vezi toată discuția)