avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 385 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Recurs la proces
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Recurs la proces

Cum se formuleaza cerere de recurs la un proces si in cat timp ?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 16:35, 16 Octombrie 2015
Codul de.procedura civila:
Art. 485: Termenul de recurs

(1) Termenul de recurs este de 30 de zile de la comunicarea hotararii, daca legea nu dispune altfel. Dispozitiile art. 468 alin. (2)-(4), precum si cele ale art. 469 se aplica in mod corespunzator.
(2) Daca intimatul nu a invocat prin intampinare sau din dosar nu reiese ca recursul a fost depus peste termen, el se va socoti in termen.

Art. 486: Cererea de recurs
(1) Cererea de recurs va cuprinde urmatoarele mentiuni:
a)numele si prenumele, domiciliul sau resedinta partii in favoarea careia se exercita recursul, numele, prenumele si domiciliul profesional al avocatului care formuleaza cererea ori, pentru persoanele juridice, denumirea si sediul lor, precum si numele si prenumele consilierului juridic care intocmeste cererea. Prezentele dispozitii se aplica si in cazul in care recurentul locuieste in strainatate;
b)numele si prenumele, domiciliul sau resedinta ori, dupa caz, denumirea si sediul intimatului;
c)indicarea hotararii care se ataca;
d)motivele de nelegalitate pe care se intemeiaza recursul si dezvoltarea lor sau, dupa caz, mentiunea ca motivele vor fi depuse printr-un memoriu separat;
e)semnatura partii sau a mandatarului partii in cazul prevazut la art. 13 alin. (2), a avocatului sau, dupa caz, a consilierului juridic.
(2) La cererea de recurs se vor atasa dovada achitarii taxei de timbru, conform legii, precum si imputernicirea avocatiala sau, dupa caz, delegatia consilierului juridic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cererea de recurs trebuie semnata obligatoriu? dumitreldd dumitreldd Am depus cerere de recurs intr-un proces, insa am uitat sa o semnez. Ar fi o problema? Ceerea a fost transmisa prin posta. (vezi toată discuția)
Dreptul muncii - contestatie desfacere contract de munca jonjon jonjon in luna noiembrie 2014 am fost in concediu medical din data de 5 pina in data de 21.In data de 5 noiembrie conducatorul unitatii a emis decizia de concediere ... (vezi toată discuția)
Recurs decizie ContSters291612 ContSters291612 Buna ziua, as dori sa stiu cum as putea sa fac un recurs la o decizie judecatoreasca?pur si simplu fac o cerere sau trebuie facut ceva formal?multumesc (vezi toată discuția)