avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 437 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... TAXA TIMBRU AUTO
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

TAXA TIMBRU AUTO

Buna seara! Am cumparat un auto BMW 320d e46, din 2004, de la verisoara mea, care il cumparase de la firma prietenului ei. Am facut contract de V-C, am lasat insa talonul si cartea masinii pe vechiul proprietar (asa cum a procedat si ea, atunci cand a facut V-C intre ea si firma). Urmeaza sa o trec pe rolul meu fiscal (nu au trecut inca cele 30 de zile), insa am convenit sa nu modificam talon si carte, ca sa nu achit taxa de mediu, care este in jur de 2000 euro. Pot avea probleme daca sunt oprit in trafic? Ce documente trebuie sa prezint organului de politie? Rca este tot pe numele firmei. Va rog mult sa ma ajutati cu un raspuns.
Cel mai recent răspuns: SilvianD , utilizator 23:09, 19 Octombrie 2015
Legal puteti circula cat detineti ITP+RCA valabile
Legal,vanzatorul,la momentul incheierii documentelor de tranzactionare vehicul are obligatia sa completeze rubrica speciala de pe talon instrainat la data X,catre Y
In caz de eveniment rutier,sau retinere talon,va fi implicata responsabilitatea proprietarului din documentele vehiculului-singurul in drept sa intocmeasca eventuale declaratii,sa solicite restituirea talon,numere circulatie
Nu apare "instrainat catre..." in talon. Daca sunt oprit in trafic, dau talon si asigurare si sunt in regula? Itp si Rca le pot face in continuare in baza talonului vechi?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema vanzare masina sh justmematza justmematza Buna seara, Va supun atentiei urmatoarea problema,in care am nevoie de sfaturile dumneavoastra. In anul 2006 am cumparat o masina sh din Germania. Am ... (vezi toată discuția)
Intrebare cirnu cirnu Bună seara,am și eu o întrebare dacă îmi cumpăr o mașină și o trec la impozit pe sectorul de care aparțin și circul cu autovehiculul tot pe numele ... (vezi toată discuția)
Cum înmatriculez? ion mihai 1983 ion mihai 1983 Buna ziua . Am cumparat un auto in anul 2015 . Fara sa imi dau seama pe rubrica înstrăinat era deja scris , am circulat cu ea asa pana acum . Am luat ITP- ... (vezi toată discuția)