avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 504 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune

Buna ziua,

Imi poate explica cineva, va rog, care sunt pasii dezbaterii unei succesiuni? Pentru programarea prealabila trebuie toate actele in original?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ContSters338589 , utilizator 14:08, 21 Octombrie 2015
da. actele se prezinta in original, atat actele de stare civila cat si actele de proprietate ale defunctului.
Trebuie sa va adresati notarului public de pe raza judecatoriei unde defunctul a avut ultimul domiciliu,cu certificatul de deces in originla, actele de stare civila, actele de proprietate,certificate fiscale pt bunurile imobile si autoturisme daca este cazul.
Dupa ce se pune dosarul pe rol, notarul va va cere doi martori care sa l fi cunoscut pe defunct.
Actele originale raman la notar pana la dezbaterea succesiunii? Vorbesc in numele unui mostenitor care nu locuieste in orasul in care defunctul a avut ultima locuinta. De asemenea, ma mai intereseaza daca la depunerea actelor trebuie sa fie prezenti toti mostenitorii. Multumesc.
Nu. Se fac copii iar originalele raman la mostenitori. La depunere nu tb sa fie toti mostenitori insa la eliberarea certificatului, da.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire in alta localitate jigan56 jigan56 Am mostenit un apartament in alta localitate decat cea de domociliu. Apartamentul nelocuit al tatalui, care a decedat, iar in ultimii 2 ani a locuit la mine. ... (vezi toată discuția)
Succesiune jackelina jackelina buna seara am si eu o intrebare socrul meu face in aprilie un an de cand a decedat si nu am primit nimic acasa prin care sa ne anunte ca tb sa facem ... (vezi toată discuția)