Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediere cat timp primesc stimulentul de insertie

Buna ziua,

Am urmatoarea situatie la munca: m-am intors mai devreme la munca (aprilie 2015) din concediul crestere copil de 1 an, mai exact cu cateva zile inainte de 11 luni. Din luna urmatoare am inceput sa primesc stimulent de insertie.
In luna octombrie am primit o notificare cu privire la o concediere colectiva (motivul invocat este schimbarea profilului comercial, nu reorganizarea juridica si nici insolventa), in care sunt si eu inclusa.
Din art. 25, OUG 111/2010 reiese ca nu ii este permis firmei sa ma concedieze cat timp iau stimulent de insertie.
Ideea este ca daca raman, directorul va face tot posibilul sa se razbune pentru faptul ca a fost fortat sa ma pastreze, sau va face astfel incat sa-mi dau demisia (chiar nu exagerez).
Eu doresc sa-mi primesc drepturile salariale pana cand as fi avut stimulentul de insertie, plus drepturile din CCM, cum vor avea si ceilalti colegi vizati de concediere.
Ce pot face in situatia prezenta?

Multumesc mult!

Alte discuții în legătură

Desfiintare loc munca aryssa aryssa Buna ziua, De mai putin de 3 luni m-am intors din concediu crestere copil (1 an) si am fost anuntata ca postul meu se desfiinteaza. As dori sa stiu daca acest ... (vezi toată discuția)
Concediere la intoarcerea din concediu crestere copil rodicab76 rodicab76 Buna ziua, Ma confrunt cu urmatoearea situatie: in august 2012 am optat pentru concediu crestere copil de 1 an de zile, in ideea de a ma intoarce la serviciu ... (vezi toată discuția)
Desfiintare contract de munca dupa revenire din concediu de crestere si ingrijire copil 10 luni madyyy13 madyyy13 Buna ziua . M-am intors pe 3 ian 2013 din concediu de crestere si ingrijire copil 1 an, in care am stat 11 luni fara 3 zile si beneficiez de stimulentul de ... (vezi toată discuția)