Salut, pe scurt: in 2010 am reinnoit permisul expirat. Din lipsa de timp/comoditate am dat niste bani pt a obtine fisa medicala fara sa mai trec pe la toti medicii. Nu mi-am imaginat insa ca fisa pe care am primit-o este de fapt falsa. Zilele acestea am primit prin posta o ordonanta de renuntare la urmarire penala. In ea procurorul de caz dispune, pe langa renuntarea la urmarire penala si:
- sesizarea serviciului regim permise de conducere si inmatriculare a vehiculelor pt a aprecia cu privire la oportunitatea aplicarii dispozitiilor art.114 alin.1 lit.e din OUG 195/2002, privind circulatia pe drumurile publice rep., rap. la art.203 din HG nr.1391 din 4 octombrie 2006, pt aprobarea regulamentului de aplicare a ordonantei de urgenta a guvernului nr. 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice, cu privire la permise de conducere: ..... (sunt insirate seriile permiselor si numele - suntem vreo 70 de oameni).
In aceste conditii, pentru a evita anularea permisului, m-am gandit ca as putea sa imi fac o preschimbare de permis, cu o noua fisa medicala. In cererea pt preschimbare permis pe care ar trebui sa o completez apare fraza: Declar că nu mi-a fost comunicată de către autorităţile române suspendarea/anularea dreptului de a conduce.
Daca semnez o astfel de cerere, este posibil sa fiu acuzat de fals in declaratii? Eu as zice ca nu, insa nu vreau risc alte probleme dintr-o prostie...
Alte variante pe care le-as avea la dispozitie pentru a putea scapa de anularea permisului? Va multumesc!