avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 143 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Schimbare orientare religioasa
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Schimbare orientare religioasa

Buna seara,

"Religia - o fraza de dinsii inventata
Ca, cu a ei putere sa va aplece-n jug,
... (Eminescu)

Desi incinerarea este o practica in lumea civilizata, modul in care Sergiu Nicolaescu a ales sa paraseasca aceasta lume i-a oripilat pe reprezentantii
Bisericii ORTODOXE, care au refuzat vehement sa oficieze vreo slujba.
Sergiu Nicolaescu nu a fost nici ateu, nici sinucigas! Cu toate acestea, reprezentantii Bisericii ORTODOXE au considerat alegerea lui de a parasi aceasta lume ca un pacat, refuzand astfel sa organizeze o slujba, raspunzand sec: “BOR nu asigura servicii religioase in astfel de cazuri”. Subliniind ca aceasta
practica se impotriveste credintei ortodoxe."

Sunt crestin ortodox (...in acte ...) si cand o fi sa plec ... doresc sa fiu incinerat
, dar BOR-ul nu ma lasa ...! Cred in singura FORTA a universului nostru pe care o numesc "Dumnezeu" si cu care comunic fara intermediari, ... capuse (popii, ... de toate religiile ...), oriunde ma aflu (nu neaparat in "casele domnului" ... biserici ...).

Pentru linistea sufleteasca a celor care raman cand eu voi pleca ... este necesara acea slujba de pomenire ... pe care BOR-ul, in preaingustimea sa, nu vrea sa ne-o acorde !!!???

Din aceasta cauza doresc sa trec (chiar daca am 65 de ani ...) la o religie mai putin compromisa si corupta si sa devin crestin-catolic. Este posibil ? si ce ar trebui sa fac ?

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Incinerarea corpului lui sergiu nicolaescu si reactia bor Adalbert Gabriel Gazdovici Adalbert Gabriel Gazdovici [b]Unu. [/b]Se pare ca Sergiu Nicolaescu a dispus prin testament ca trupul lui sa fie incinerat. E dreptul fiecaruia sa faca ce doreste - in limitele legii, ... (vezi toată discuția)
Discriminare religioasa Caligula Caligula Buna ziua, Intrebarea mea este ceva mai ciudata dar, sper, interesanta. Conform legii (nu logicii :) ), refuzarea efectuarii unui serviciu religios pe ... (vezi toată discuția)
A fi sau a nu fi... stat laic Vlad-Fr Vlad-Fr Sunt foarte curios sa vad opiniile romanilor despre acest subiect. Astazi, statul Roman si Biserica nu sunt separate, sau nu destul. A fi stat laic nu inseamna ... (vezi toată discuția)