avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 542 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... demisie
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

demisie

Buna seara. Se poate lua act, inregistra, demisia transmisa prin e-mail? Si, faptul ca este transmisa in data de 05 nov dar cu incepere din 01 nov., desi termenul de preaviz este de 15 zile in contract? Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Iulian MANEA , Contabil 19:23, 7 Noiembrie 2015
Apreciez ca indiferent care este modalitatea de transmitere a demisiei (inclusiv prin e-mail) ea reprezinta indubitabil vointa salariatului de incetare a CIM din vointa sa; insa trebuie respectat termenul de preaviz de 15 zile (a se vedea daca sunt calendaristice sau lucratoare) in cazul in care angajatorul nu renunta total sau partial la acest drept al preavizului care este in favoarea sa ptr. a-si putea gasi in acest interval un alt salariat!
Codul muncii spune ca, in cazul demisiei, preavizul nu poate fi mai mare de 20 zile lucratoare pentru functiile de executie si 45 zile lucratoare pentru functiile de conducere.

Daca in contractul individual de munca, regulamentul de ordine interioara sau contractul colectiv de munca aplicabil este prevazuta o durata mai mica, atunci aceea este valabila.

Data de la care curge preavizul este data la care cealalta parte, in speta, angajatorul, a luat la cunostinta.
@ gera905

Demisia transmisa prin email nu poate fi acceptata decat in anumite situatii. Demisia trebuie formulată în scris, această formă este o condiţie de validitate (ad validitatem).

Potrivit art.81 alin.1 C.mun., prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.

Termenul de preaviz incepe sa curga din ziua urmatoare celei in care s-a comunicat demisia angajatorului.
Aveti drepatate, ziua urmatoare. Eu am gresit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Demisie dupa ccc ContSters141851 ContSters141851 buna!sunt in concediu de crestere copil si cand termin concediul intentionez sa ma angajez in alta parte.care este procedura de demisie de la vechiul loc de ... (vezi toată discuția)
Demisie transmisa prin posta cu confirmare de primire COSTACHE AURORA COSTACHE AURORA Doresc sa supun atentiei dv urmatoare situatie: doresc sa demisionez de la actualul loc de munca, seful meu nu doreste insa acest lucru si refuza sa imi ... (vezi toată discuția)
Fara a-si da demisia in scris, doar verbal cristinasova cristinasova Buna seara! O cunostinta a plecat de la firma unde avea contract de munca fara a-si da demisia in scris, doar verbal, nestiind ce implica acest lucru fiind la ... (vezi toată discuția)