avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Fara a-si da demisia in scris, doar verbal
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Fara a-si da demisia in scris, doar verbal

Buna seara! O cunostinta a plecat de la firma unde avea contract de munca fara a-si da demisia in scris, doar verbal, nestiind ce implica acest lucru fiind la prima angajare, dupa 1 saptamana a primis scrisoare de la firma unde a lucrat ca este invitat la clarificari in legatura cu contractul de munca, cum trebuie sa procedeze pt ca el nu prea ar vrea sa mai mearga la firma respectiva, este obligatoriu sa-si prezinte demisia??
Cel mai recent răspuns: cristinasova , utilizator 19:52, 2 Noiembrie 2016
Art. 81 C.mun.
(1) Prin demisie se intelege actul unilateral de vointa a salariatului care, printr-o notificare scrisa, comunica angajatorului incetarea contractului individual de munca, dupa implinirea unui termen de preaviz.
....

Asadar, Codul Muncii prevede necesitatea redactării ei în formă scrisă, ceea ce înseamnă că o demisie verbala este inadmisibilă.

"La fel ca şi în cazul concedierii, forma scrisă a demisiei este o condiţie ad validitatem." (Alexandru Ţiclea, Andrei Popescu, Constantin Tufan, Marioara Ţichindelean, Ovidiu Ţinca, Dreptul muncii, Editura Rosetti, Bucureşti, 2004, p. 519)

In speta, va trebui sa-si prezinte demisia in scris.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Am fost amenintat si injurat de un coleg la munca Diaconescu Alin Ionut Diaconescu Alin Ionut Buna ziua, Azi a venit un coleg la mine sa ma ameninte si sa ma injure si vreau sa ii fac in scris directorului.Am si martori.Putesti sa ma ajutati va ... (vezi toată discuția)
Buna dimineata! as vrea sa intreb daca pot face ceva in legatura ... Cdefghi Cdefghi Buna dimineata! As vrea sa intreb daca pot face ceva in legatura cu o colega care de aproximativ 2 ani imprastie minciuni in legatura cu mine la locul de ... (vezi toată discuția)