avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contestarea si anularea PV de amenda ambulanta cu ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contestarea si anularea PV de amenda ambulanta cu sistem luminos si sonor defecte

Conducand o ambulanta ce avea sistemul luminos si sonor defect, am fost oprit de agentul de politie pentru depasirea vitezei pe drumul respectiv. I-am explicat agentului ca aveam o urgenta, mi-a cerut actele si mi-a spus sa revin dupa ce rezolv urgenta pentru a-mi inmana PV de amenda. Am revenit, mi-a restituit actele (permis auto si buletin), m-a intrebat ce obiectiuni am, i-am solicitat sa imi arate si el toate documentele intrucat nu se prezentase. Mi-a spus ca documentele solicitate le pot vedea numai in instanta, le are dar nu mi le poate arata. Vazind ca nu are spor, mi-a spus ca ma va sanctiona si pentru faptul ca nu port centura de siguranta, i-am spus ca am scos-o ca sa pot vorbi cu dansul, mi-a replicat ca nu o port niciodata. L-am intrebat ce se vede pe imaginile filmate, daca am sau nu centura pusa. Mai intai a zis ca o aveam, apoi ca nu o aveam, contrazicandu-se singur. Fara a-mi oferi PV spre semnare, mi-a urat o seara buna si a plecat.
1.Este obligat agentul sa consemneze obiectiunile conducatorului auto in PV, astfel fiind lovit de nulitate ? Despre ce nulitate este vorba, intrucat acesta este un drept prin care eu ma apar in instanta?
2.Nu mi-a inmanat PV spre semnare si nici nu mi-a dat o copie a PV, agentul nu e obligat oare sa aibe martor in cazul in care eu refuz semnarea PV-ului? Eu nu am avut ce sa refuz pentru ca nu mi s-a dat spre semnare PV de amenda.
3.Acest fapt poate conduce la anularea PV de amenda?

Asosit un plic de la politie, inca nu l-am ridicat de la posta.
Cum este mai bine sa procedez? Il iau si achit amenda in 48h si contest in instanta sau nu achit deloc?
4. Pot cere direct angajatorului sau numai in instanta, aceasta obligandu-l sa achite amenda intrucat nefunctionarea girofarului si a sirenei este un defect al ambulantei?

In discutia avuta cu organul de politie, acesta mi s-a adresat “Tie nu ti-arat nimic” continuind sa imi vorbeasca la per tu, iar cand i-am atras atentia, aceasta a spus ca ma va amenda si pentru nepurtarea centurii, urmind acea balbaiala referitoare la purtarea centurii de siguranta. Ce acuzatii i se pot aduce politistului pentru modul nepoliticos in care mi-a vorbit si modul in care s-a purtat.
5.Discutia a fost inregistrata cu telefonul mobil si aceasta poate fi folosita in instanta?

Va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: mottofreee , utilizator 22:39, 7 Noiembrie 2015
Cazurile care atrag nulitatea PV contraventie sunt prevazute in disp OG nr 2/2001 art 16,17
Neinmanarea PV pentru semnare nu constituie temei legal pentru atragerea nulitatii documentului-vezi PV rovinieta
Este de preferat sa achitati in termen de 48 ore jumatate din amenda dupa care analizati responsabil continutul PV si daca se justifica de,ersul in instanta
Problema cu buna functionare a vehiculului intra in responsabilitatea exclusiva a soferului-cand ati inteles sa plecati pe drumul public mai ales ca erati conducator de vehicul special,
v-ati asumat responsabilitatea bunei functionari a acestuia
Daca ati constat defectiuni la vehicul,puteati informa oficial angajatorul in vederea preluarii unui vehicul care corespundea tehnic
Fara sa precizati contraventia consemnata in PV,initial afirmati oprirea pentru depasire viteza,ulterior nepurtarea centurii de siguranta,este hazardat a ne pronunta daca discutia inregistrata telefonic - are sau nu relevanta
Imaginile inregistrate vor fi prezentate in instanta si se va retine fapta de conducerea unui autovehicul cu defectiuni la sistemul de iluminare/semnalizare ,pe drumurile publice .
Cele consemnate de agent in PV se bucura de legalitate ,dvs trebuie sa demonstrati ca nu e asa .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda viteza + centura sorin.sorin sorin.sorin Buna ziua, In seara trecuta am fost oprit in localitate de echipaj politia rutiera - radar. Am oprit masina si am deschis centura de siguranta. Agentul ... (vezi toată discuția)
Amenzi de circulatie centura de siguranta florintone florintone cine trebuie sanctionat pentru nepurtarea centurii de siguranta de pasager adult? (vezi toată discuția)
Neacordare de prioritate.vreau sa fac contestatie. lory83_ro lory83_ro Mi s-a intamplat la patrunderea intr-o intersectie care era prevazuta cu indocatorul stop, am incetinit f mult ,dar nu am oprit, m-am asigurat si am ... (vezi toată discuția)