avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 406 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii Restituire impozit pe salariu
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

Restituire impozit pe salariu

La firma avem un angajat pensionar cu grad handicap scutit de impozit pe salar, dar incepand cu anul 2012 i s-a anulat certificatul de handicap si i s-a calculat si retinut impozit pe salariu. Angajatul respectiv a dat in judecata ministerul muncii si si-a castigat certificatul de handicap cu toate drepturiile ce i se cuvine ..... Acum in nov.2015 a venit la firma cu o cerere de restituirea impozitului pe salariu din 2012 pana in prezent.
Cine trebuie sa-i dea impozitul inapoi firma(firma a retinut impozitul deoarece la vremea respectiva certificatul era anulat), finantele sau.........?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:05, 6 Noiembrie 2015
Societatea va trebui sa-i restituie sumele retinute care apoi se scad din ceea ce trebuie platit la bugetul de stat.
Multumesc, dar ce documente trebuie sa aduca la firma ??? ca sa fie legal....
Hotararea judecatoreasca si certificatul de incadrare in grad de handicap.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Va rog un sfat! marryya marryya buna ziua! am pe scara blocului, o familie de persoane cu handicap, respectiv sindrom down. una dintre ele, o femeie de 56 ani a fost pensionata dupa 19 ani ... (vezi toată discuția)
Returnare impozit pe venit Alexandru Munteanu Alexandru Munteanu Buna seara, Am un caz care ma depășit puțin. O persoana cu handicap accentuat, cu certificat de handicap, beneficiară a prevederilor legii ... (vezi toată discuția)
Persoanele cu grad de handicap mediu sunt scutite de impozit pe salariu? Anastasia12 Anastasia12 Buna ziua! Angajatii cu grad de handicap mediu sau usor beneficiaza de scutirea impozitului pe salariu sau doar gradele accentuat sau grav? (vezi toată discuția)