avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 619 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Ucidere din culpa
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Ucidere din culpa

in anul 2012 am avut parte de un tragic eveniment ca patron al unui complex care are in propietate si o piscina ........un grup de elevi minori respectiv 13 ani au venit la piscina sa sarbatoreasca sf anului scolar ...simpatici fiiind am comis enorma greseala de ai lasa sa intre fara a ma gandii pe moment la cosecinte ....intamplarea a facut ca unul din baieti sa fie gasit inecat pe fundul bazinului....nereguli aveam recunosc ....nu aveam angajat un salvamar care sa ii supravegheze permanent aveam un afis la piscina pe care era mentionat ca , copii sa fie supravegheati de parinti sau un adult..... la autopsia baiatului sa descoperit o lovitura cranio cerebrala provocata probabil fie din cauza altei persoane care a sarit peste el sau de marginea bazinului lucru care inca nu a fost elucidat de organele competente....ideea este ca acum sunt trimis in judecata pentru ucidere din culpa ....mi s-a pus sechestru asigurator pe masiniile firmei si pe spatiile comerciale.....si se cer daune de famile in jur de 280.000 euro.....ce pot face in acest caz? multumesc anticipat.


Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 17:04, 7 Noiembrie 2015
Conform art.192(2)"Uciderea din culpa ca urmare a nerespectarii dispozitiilor legale ori a masurilor de prevedere pentru exercitiul unei unei profesii sau meserii ori pentru efectuarea unei anumite activitatii se pedepseste cu inchisoarea de la 2 la 7 ani.Cand incalcarea dispozitiilor legale ori a masurilor de prevedere constituie prin ea insasi o infractiune se aplica regulile privind concursul de infractiunii." Solutia depinde in mare parte si de emotia ce o va crea acest nefericit caz in randul judecatorilor, s-ar putea sa va dea pedeapsa inchisorii cu suspendare.Trebuie sa va alegeti un avocat bun care,sa obtina ptr. dvs.pedeapsa cea mai mica si cu suspendare, trebuie sa va recunoasteti vinovatia si sa aratati instantei ca, regretati sincer fapta.Neglijenta dvs. cade rau acum si in contextul cu incendiul de la Club Colectiv.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ucidere din culpa cibro cibro Va salut cu respect.anul trecut am avut un tragic accident in urma caruia a rezultat decesul unui copil minor.lucram la o firma de transport public,ma aflam la ... (vezi toată discuția)
Accident cu victima paky paky ACCIDENT CU VICTIMA Acum aproape un an am fost implicata intr-un accident soldat cu victima.In seara zilei de 8 iulie,desi constienta ca am consumat o bere am ... (vezi toată discuția)
Incendiul de la maternitatea giulesti - o chestiune de sistem sau o chestiune de mentalitate? elga50 elga50 Ne-am ingrozit cu totii la ceea ce am vazut aseara la televizor. Au aparut si comentariile...inevitabil. Unii dadeau vina pe sistemul subfinantat, aduceau ... (vezi toată discuția)