avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 712 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Angajare pe durata concediului fara salariu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Angajare pe durata concediului fara salariu

Buna ziua,

Doresc sa stiu daca este posibil (si legal, evident) ca un angajat in sistemul de stat (sanatate) sa isi ia concediu fara salariu pe o perioada de 1 an de zile si pe durata acestei perioade sa se angajeze (tot in Romania, cu norma intreaga sau jumatate de norma) in sistemul privat.
Daca acest lucru este posibil, va rog sa-mi indicati baza legala.

Multumesc
Cel mai recent răspuns: cris-71 , utilizator 16:51, 11 Noiembrie 2015
1. Orice salariat are dreptul de a muncii, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea (art. 35 alin. (1) din Codul muncii ).
Fac exceptie de la aceste prevederi situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana si nici nu limiteaza numarul contractelor de munca incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, persoana respectiva poate incheia c.i.m. cu noul angajator chiar daca se va suprapune cu perioada de CFP de la alt angajator.

2. Persoana in cauza este personal contractual sau functionar public?
Este personal contractual.
In acest caz, devine aplicabil art.35 C.mun. , mentionat mai sus.
Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua, daca sunt angajat ca si asistent personal cu 8 ore, ... simomates simomates Buna ziua, Daca sunt angajat ca si asistent personal cu 8 ore, CIM, incheiat cu o primarie din judet si ulterior am participat la un concurs pentru o ... (vezi toată discuția)
Bună seara! am un contract de muncă full time ( în cazul ... CBM CBM Bună seara! Am un contract de muncă full time ( în cazul meu ,7 ore/zi, 35 ore/săpt) .Aș vrea să-mi mai iau un job, tot de 7 ore/zi.Este posibil?Sau ar ... (vezi toată discuția)
O persoana poate legal sa lucreze la doua unitati de stat cu ... Jony13 Jony13 O persoana poate legal sa lucreze la doua unitati de stat la program de 8 ore respectiv 8-16? (vezi toată discuția)