avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 227 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Centrale de bloc
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Centrale de bloc

Buna ziua ! Asociatia blocului de locuinte,in urma discutiilor si al acceptului nostru ,al locatarilor ,dorim renuntarea la sistemul de incalzire centralizat .Deci ,vrem sa cumparam o centrala termica de bloc care sa deserveasca 80 de apartamente.Am inteles ca pretul ar fi undeva in jurul sumei de 50000 de euro.Exista o modalitate de accesare a unor fonduri europene ? Multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters371153 , utilizator 15:49, 12 Noiembrie 2015
Parerea mea ,faceti o mare greseala,mai bine va trageti gaze si va puneti centrala termica individual,si o sa aveti caldura cat vreti si cata vreti.
Eu mam mutat recent dintrun bloc care avea centrala termica proprie,la 2 ani se cer bani pt revizie si costa in jur de 3000 de lei,apa calda o sa vio calculeze la fel cum face firmele de ACM(gen radet) adica o so bage o data rece si o data apa calda(o sa fac ei niste formule care o sa rezulte cate gaze consuma pt 1 metru cub de calda).
la noi pretul ajungea la 15 lei m cub de apa calda
Daca mai trag tevi prin casa pt calorifere si daca nu o sa fiti multumiti si o sa vreti sa va debransati o sa va bage la plata "ca trec tevile prin casa dvs si va incalziti " si daca vreti sa bagati calorifere mai mari iar o sa va puna la plata ca sa modificat SET-ul.
Asa cu centrala ta bagi calorifer si de 3 metri daca vrei. ai plecat de acasa 1 an opresti tot si sti ca atunci cand te intorci sti ca nu te baga la plata caldurii si multe altele.
Eu va zic parerea mea ,daca e corecta sau nu dvs decideti, dar cum vam scris si mai sus daca aveti posibilitate tragetiva gazele in scara si instalati centrala si o sa fie mult mai bine atat ca cost cat si confort.
Ultima modificare: Joi, 12 Noiembrie 2015
fyeratanye, utilizator
fyeratanye a scris:


mai bine va trageti gaze



Varianta poate opera daca exista posibilitatea de bransare la gaze,daca exista interesul din partea proprietarilor sa suporte toate cheltuielile si deranjul aferent instalare CT proprie

Gaze separat si fiecare cu centrala. Nu va incurcati cu lucrul la comun pentru ca pute.

PS: Din moment ce pot pune centrala de bloc, cred ca nu se pune problema accesului la gaze individual.
Cel mai sanatos model este CT individual.
Daca va adunati mai multi si se cere unei firme sa monteze CT la toti solicitantii ar fi bine sa se discute de ceva procente scazute din pret (reducere) pentru "lucrarea in grup". Se cauta ce firma ofera reducerea (calitatea este importanta deasemeni) cea mai avantajoasa pentru numarul de solicitanti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalzire Buna ziua, locuiesc in bloc de asociatie de locatari, din 20 de apartamente 10 doresc sa iti puna centrale pe gaz,iar cei 10 raman la încălzire ... (vezi toată discuția)
Debransare radet bucuresti macmac macmac Suntem asociatie de scara. Avem contorizare pe scara la apa calda si caldura. Prin aceasta RADET spune ca obligatiile sale privind inlocuiri sau reparatii ... (vezi toată discuția)
Montare centrala termica de bloc - debransare radet cornelusha cornelusha Buna ziua, daca poate cineva sa ne ajute cu o informatie: ce e mai bine pentru noi-vorbesc material-o centrala ( pe gaz sau electrica ) sau sa ramanem abonati ... (vezi toată discuția)