avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 279 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Am inchiriat un spatiu comercial unde proprietarul mai ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Am inchiriat un spatiu comercial unde proprietarul mai are langa ...

Am inchiriat un spatiu comercial unde proprietarul mai are langa alt spatiu mai mic si cantrala pe gaze este comuna ambilor chiriasi.in spatiul meu nu e nevoie sa incalzesc momentan,am un laborator cofetarie unde sunt multe frigidere si vitrine care emana caldura,am cuptorul care coace si da caldura,momentan este ok,nu stiu inca pe timpul iernii cat va consuma pt caldura si incalzit apa la robinet.contractul de furnizare este pe numele societatii mele.celalalt chirias doreste sa dam drumul caldurii pt ca la ei este rece,sunt contabili,stau pe loc,noi pregatim prajituri,mereu in agitatie,nu ne este frig,plus ca frigiderele noastre trebuie sa le tinem la o temperatura de 22 maxim 25 grade ca sa functioneze optim sa nu ridice consumul de curent .eu nu vad cum putem sa impacam aceasta situatie,mai ales ca nici nu cunosc vreo modalitate de calcul al consumului pt fiecare parte in vederea achitarii facturilor,cum fac?nu vreau sa ne certam dar nu gasesc solutia decat sa gaseasca ei alta sursa de incalzire,stie cineva cum as putea rezolva situatia?
Cel mai recent răspuns: latka , utilizator 13:48, 28 Octombrie 2022
Nu se poate inchide coloana de caldura ce merge la dvs. si ati rezolvat problema?
Sau discutati cu vecinii si inchideti caloriferele de la dvs. ( gasiti o metoda amiabila de a sigila robitenele pentru a nu crede ca furati caldura si gata).
Sau apelati la un instalator sa monteze, cu toate ca ar trebui sa existe, o vana la inceputul coloanei dvs. de la centrala si o inchideti pe aceea, cu tot cu un sigiliu...
Nu pot sa inchid vana,posibil ca atunci cand va fi mai frig sa dau drumu la caldura.intrebarea este cum stiu eu cat trebuie sa plateasca fiecare?centrala da apa calda si caldura,eu folosesc mai multa apa pt ustensile,ei mai putin,ei au un calorifer mare eu mai multe,cum stiu eu cat sa le cer pt consumul lor daca nu exista decat un contuar de gaz la centrala?cum impart costul facturii. ?
Mulțumesc
Existenta unei singure centrale la doua spatii este greseala proprietarului.O solutie ar fi sa impartiti caldura pe numar de calorifere.Cu consumul apei calde,ar trebui sa plateasca ei un sfert si dvs.restul.Cata apa calda pot sa consume ei?Uitati-va pe factura la costul lunii septembrie,cand nu ati avut caldura,ci doar apa calda si le cereti sa plateasca un sfert din suma.
Nu am spus sa inchideti vana definitiv, ci doar cand nu aveti dvs. nevoie de caldura si dumnealor au...
Se pot monta diferite sisteme de masura/contoare pentru a masura consumul fiecaruia, daca doriti sa impartiti factura "la virgula".
Trebuie doar sa discutati cu un instalator/o firma care fac asta.

Puteti pune contor pentru apa calda la intrarea tevii in locatia dvs., unul la intrarea tevii in locatia cealalta si ati rezolvat cu apa calda.
La fel si pentru calorifere, puteti pune un contor la intrarea tevii sau unul pe fiecare calorifer ( cum sunt cele pentru locuinte ) si ati rezolvat problema.

Dar, cum am mai spus, apelati la un instalator/firma in domeniu si va indruma dumnealor, solutii tehnice sunt.
Discutati cu administratorii spatiului vecin daca accepta instalarea de contor /regulator de gaze pasant si atunci fiecare consum este individualizat

Alte discuții în legătură

Cheltuieli caldura apartament debransat nea_marin nea_marin Bună ziua, Locuiesc într-un apartament debranşat de mai mulţi ani de la termoficare în care până astă toamnă nu a stat nimeni. La asociaţie mi ... (vezi toată discuția)
Calcul cheltuieli incalzire-apa calda bloc social armo armo va rog sa-mi spuneti si mie cum se face repartizarea cheltuielilor aferente caldurii si apei calde intr-un bloc social ?, lege , normativ etc.... va multumesc ... (vezi toată discuția)
Impartire cheltuieli gaz fanny fanny Buna ziua, Ma adresez dumneavoastra cu urmatoarea intrebare: care este calculul corect si cum se poate imparti factura de gaz avand in vedere urmatoarele: - ... (vezi toată discuția)