avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Comanda online - neonorata
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Comanda online - neonorata

Buna seara,

In data de 11.11.2015 am efectuat o comanda online la firma importanta de vanzari. Am comandat un smartfone in val de 1300lei. Plata s-a efectuat online cu card de credit. Am nr. de comanda (vi-l voi pune la dispozitie daca doriti).
Termen de livrare garantat de vanzator: 24-48 ore. Problema a aparut cu livrarea produsului deoarece articolul este acum cu "stoc epuizat". Am solicitat livrarea unui smartfone cu aceleasi caracteristici dar alta culoare (articol cu stoc) dar nu am primit raspuns.
Cum sa procedez in continuare?

Multumesc!
Cel mai recent răspuns: ionita_add , utilizator 10:06, 17 Noiembrie 2015
Sunaţi-i la telefon, în programul lor de lucru.Şi altădată, plătiţi ramburs, la primirea coletului.
Sigur nu-i produsul pe la vreo firmă de curierat?
Inițial faceți o plangere la ANPC.
Depinde de firmă.Eu cumpăr foarte des online, diverse produse. Niciodată nu am fost înşelată. Întârzieri pot să apară şi din cauza firmei de curierat, de multe ori, ei întârzie. Marile firme nu-şi strică reclama pentru 1300 lei.
Nu pot plati ramburs deoarece am optat pt. plata in rate, online prin cardavantaj . Firma de la care am cumparat nu am voie (politica site) dar au ca reclama: "A......x cel mai mic pret din Romania". Mentionez ca am "contul meu" pe pagina lor de net de unde am facut comanda online si pot vizualiza statusul comenzii iar campul AWB este gol. La "situatie" adica statusul comenzii apare "comanda inregistrata". Le-am dat termen ca pana luni 16.11.2015 sa solutioneze problema creeata iar in caz contrar ma adresez organelor competente: OPC. Oricum m-au pierdut de client.

Multumesc pentru raspuns.
Multumesc pt sfat. Am facut reclamatie la ANPC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comanda emag achitata online ancabotan ancabotan Am comandat un produs in valoare de 800 de lei, achitat online, de pe eMAG, vandut de un seller(magazin) international. Am plasat comanda in data de ... (vezi toată discuția)
Furt colet fan curier Razvan_fx Razvan_fx Buna ziua, As dori sa va rog sa ma ajutati cu un sfat: Am dat acum 3 saptamani comanda la un colet la o firma mare de mobila (nu o sa precizez numele aici), ... (vezi toată discuția)