avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... Comanda eMAG achitata online
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

Comanda eMAG achitata online

Am comandat un produs in valoare de 800 de lei, achitat online, de pe eMAG, vandut de un seller(magazin) international. Am plasat comanda in data de 10.11.2023, iar pe data de 20 Noiembrie am primit de la operatorii eMAG un link cu urmarirea coletului. Dupa care a fost o problema cu adresa de mea livrare, cu specificatia ca este incorecta si mi s-a transmis ca trebuie sa ridic produsul de la depozitul ce se afla la adresa mentionata in link-ul trimis de ei.
In acest link, cu nr de awb trimis de ei, nu mentioneaza o firma de curierat romaneasca, ci apare ca e livrat de o firma franceza, fara nr de contact, sediu/depozit oriunde in Romania. Iar adresa la care, aparent se afla coletul meu, este de la un Parc Logistic din Cluj-Napoca, unde se afla o singura firma de curierat, mai exact DPD Curier. Cu toate aceste minime informatii pe care le-am primit, am fost la adresa, la aceasta firma de curierat, nu au gasit coletul dupa nr de awb trimis de eMAG si nici dupa nr de telefon pe care am plasat comanda. Am sunat si la Bucuresti, la aceasta firma de curierat si mi s-a transmis clar ca acest awb este inexistent si ei nu se ocupa de livrarea coletului meu.
Am transmis acest lucru de n ori la eMAG, cerandu-le sa ia legatura cu seller-ul si sa ofere informatiile corecte si complete legat locatia coletului meu. Insa, primesc acelasi raspuns mereu si mereu, atat pe e-mail, cat si pe chat-ul lor, fara o rezolvare.
Nu stiu unde se afla coletul, nu mi se transmite clar la ce firma de curierat se afla si un nr de awb valid. eMAG-ul se ocupa de transmiterea informatiilor pentru comenzile internationale si nu ma ajuta in gasirea coletului achitat. Nu mai stiu ce sa fac.
Cum ma sfatuiti sa procedez?
Cel mai recent răspuns: ancabotan , utilizator 20:43, 4 Decembrie 2023
Bună ziua,

Puteți formula o sesizare la ANPC împotriva Emag.
luati legatura direct cu vanzatorul. El e partea contractanta. Emag e o platforma iar curierul are raspundere limitata
Nu am inaintat pana acum o reclamatie la ANPC si nu stiu exact ce presupune asta, si in ce masura ma va ajuta pe mine sa imi primesc coletul sau banii inapoi. Deoarece la completarea formularului este necesara selectarea unei cerinte care nu corespunde cu situatia mea.
Sunt trecute datele de contact a eMAG-ului dar cu denumirea si adresa unei firme internationale. Am cerut de la eMAG datele de contact a seller-ului, insa, mi s-a dat de inteles că ei gestionează partea de informare, legat de transport sau alte situatii intampinate cu acest magazin. Cel mai probabil e o chestiune contractuala, ceea ce pe mine oricum nu ma intereseaza. Azi i-am contactat din nou si "surpriza", din nou acelasi raspuns. O adresa pentru ridicarea coletului, fara mai multe informatii legat de firma de curierat. Iar singura firma ce se afla in acel parc logistic, nu regaseste coletul dupa nr de awb oferit de ei. I-am amenintat cu ANPC si nici nu ii intereseaza, doar ca incearca sa rezolve problema si nimeni nu o rezolva. Cel mai probabil sunt obijnuiti cu astfel de amenintari.
Ultima modificare: Luni, 4 Decembrie 2023
ancabotan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comanda achitata, livrare neonorata micky02ct micky02ct Hristos a înviat! Am plasat o comanda pe site-ul EMAG pe 12. 04, am achitat-o, a fost predata catre Fan Courier pe 13.04 si de atunci este in depozitul firmei ... (vezi toată discuția)
Eroare comanda Dianaacristi Dianaacristi Bună. Am plasat o comanda prin dpd cu opțiunea de livrare la un automat dintr o anumita zona si am primit mail în 26.05 ca în acea zi se va livra coletul. ... (vezi toată discuția)
Recuperare bani pe un colet comandat on line. anabobyuta anabobyuta Bună ziua! Am si eu urmatoarea speță. In data de 21.11.2019 am primit un colet , o pompa de compresor, comandat de mine la firma XTRA SHOP. Coletul a fost ... (vezi toată discuția)