avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 755 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte identitate - reinnoire, proprietar spatiu cu AVC
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte identitate - reinnoire, proprietar spatiu cu AVC

buna , sant corina si vreau sa va spun ca in luna Decembrie imi expira buletinul si vreau sa va spun ca adresa mea de pe buletinul actual este pe adresa mamei mele, in urma cu 4 ani mama a suferit un accident vascular cerebral si e paralizata intr-un cuvint e imobilizata la pat nu putem dialoga cu ea deoarece ia fost afectata si memoria ( nu ne recunoaste )si necesita un insotitor.intrebarea mea este pt a-mi reinoi cartea de identitate am nevoie de contractul de casa? mama este titulara contractului. va multumesc anticipat !
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:19, 25 Noiembrie 2015
In primul rand, pentru ca mama este cu AVC si nu mai are capacitate de exercitiu, va trebui sa obtineti tutela mamei dvs. pentru a-i administra bunurile si pentru a o reprezenta in fata tuturor institutiilor si instantelor.
Tutela se obtine prin instanta si se judeca cu celeritate, maxim doua saptamani.
Cu tutela si contractul casei puteti sa va schimbati buletinul.
Bine, acum mama este bolnava, dar contractul de vanzare cumparare este pe undeva prin casa. Aveti nevoie de el in original. Mergeti la evidenta cu actele de stare civila, taxa de 12 lei, buletinul vechi, cartea de identitate, contractul toate in original si copie si dati o declaratie, solicitati anexa 14. Vine acasa un politist care constata ca locuiti efectiv acolo si se rezolva problema. Dupa umila mea parere, faptul ca deveniti curator/tutore nu va da dreptul de proprietar. Codul Civil mentioneaza ca incapabilul are domiciliu la tutorele sau si nu invers.
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2015
Justitiarul711, utilizator
Justitiarul711 a scris:

Dupa umila mea parere, faptul ca deveniti curator/tutore nu va da dreptul de proprietar. Codul Civil mentioneaza ca incapabilul are domiciliu la tutorele sau si nu invers.


Tutorele nu devine proprietar, ci este reprezentantul interzisului, care poate semna acte in numele acestuia. Cititi cu atentie art. 164 si urmatoarele cod civil, care se coroboreaza cu tutela minorului sub 14 ani..
Interzisul poate locui acasa sau intro institutie, asa cum va hotara consiliul de familie si un medic de specialitate.
Cu avizul instantei de tutela, tutorele poate face chiar acte de instrainare, daca sunt in interesul interzisului.
Dar, luarea in spatiu nu este un act de instrainare.

Tocmai pentru faptul ca luarea in spatiu nu este un act de instrainare,in practica tutorele nu se poate lua singur in spatiul celui pe care il are in grija, decat daca se stipuleaza clar acest lucru in sentinta de tutela si anume ca domiciliul tutorelui va fi la domiciliul celui pe care il ingrijeste. Pana una alta se poate solicita carte de identitate provizorie-CIP sau CI cu anexa 14.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare prima ci la 14 ani cucu-virilu cucu-virilu o familie divorteaza copii sunt incredintati mamei de catre instanta unul face prima ci la virsta de 14 ani al doilea copil nu apuca deoarece mama decedeaza ... (vezi toată discuția)
Buletin expirat danutza777 danutza777 Buna seara as dori sa stiu ce pot face in cazul in care am implinit 18 ani si am buletinul expirat din acest moment si as dori sa-l reinnoiesc insa mama este ... (vezi toată discuția)
Copie legalizata certificat nastere pt casatorie ContSters247378 ContSters247378 Buna Ziua, Am citit articolul de lege privind actele necesare pt casatorie si am observat ca se cere certificatul de nastere ( in original si copie) M-ar ... (vezi toată discuția)