avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 535 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... buletin expirat
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

buletin expirat

Buna seara as dori sa stiu ce pot face in cazul in care am implinit 18 ani si am buletinul expirat din acest moment si as dori sa-l reinnoiesc insa mama este plecata din tara iar tata decedat. daca nu doresc sa schimb domiciliul pot sa imi refac buletinul fara prezenta mamei pentru a ma lua in spatiu ? mentionez ca in urma succesiuni am un anumit procent din spatiu insa nu am nici un document in tara.multumesc.
Cel mai recent răspuns: Justitiarul71 , utilizator 20:27, 14 Noiembrie 2011
~ Conținut șters la cerere ~


Daca spuneti ca succesiunea s-a dezbatut, un extras de carte funciara poate demonstra cota dvs. de mostenire din apartament si nu mai aveti nevoie de acordul mamei pentru a va face cartea de identitate.

La ghiseu va prezentati cu:
- actul de identitate
- certificatul de nastere original + copie
- extrasul de carte funciara
- chitanta reprezentând contravaloarea cartii de identitate - 7 lei
- timbru fiscal sau chitanta reprezentând contravaloarea taxei extrajudiciare de timbru - 4 lei.


mu;tumesc pentru raspuns. Dar acest extras de unde il pot obtine?
De la Oficiul de Cadastru din localitatea unde locuiti. Sper sa nu aveti probleme pentru ca v-a expirat cartea de identitate.

Daca vi se refuza eliberarea extrasului pentru acest motiv (CI expirata) reveniti si va spun ce trebuie sa faceti ca sa solicitati o adeverinta provizorie de identitate cu menţiunea lipsa dovada adresa de domiciliu - oricum e mai ieftin decat sa vina mama in tara :)
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Carte de identitate anabia anabia buna ziua ,mama mea este plecata in Spania si luna aceasta se expira cartea de identitate,intrebarea mea este :as putea eu ca fiica si cu o procura din partea ... (vezi toată discuția)
Schimbare buletin 18 ani jascanu jascanu Buna ziua. Ambii parinti au murit (mama in februarie 2008 si tata in iulie 2010) iar sora mea implineste 18 ani pe 19 septembrie 2010. Ce acte trebuiesc la ... (vezi toată discuția)