avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 691 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... T-uri in fata blocului legale sau nu?
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

T-uri in fata blocului legale sau nu?

Buna seara! Va rog frumos sa ma ajutati cu o informatie. Locuiesc in Bucuresti in sectorul 5 si am o problema cu o persoana care si.a montat T in spatiul public. Mentionez ca aceasta persoana si.a insusit drept loc de parcare o bucata de asfalt . Nu este parcare cu plata. Este pur si simplu locul fata blocului. Este legal sa montezi asa ceva? Un vecin si.a spart si bara in acest T. Iar daca vine si parcheaza cineva in fata locului lui vine si la usa sa.ti spuna sa.ti muti masina ca ala e locul lui. Vreau sa stiu ce pot face in aceasta situatie ca T ul sa dispara? Bine in afara sa i.l daram eu. Exista contraventie pentru asa ceva si la cine pot apela? Multumesc
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 23:43, 26 Noiembrie 2015
Buna seara!

Va sfatuiesc sa sunati la politie. Altceva legal nu aveti ce face.

Cu stima.
Spatiul din jurul imobilelor de locuit in comun reprezinta domeniu public care nu poate fi utilizat decat cu acordul autoritatii publice locale
In cadrul fiecarei primarii exista servicii specializate care detin autoritatea si competenta sa verifice sesizarile sau cazurile referitoare la utilizarea fara drept a domeniului public
Sesizati oficial Directia corp control din cadrul primariei
Puteti sesiza oficial inclusiv serviciul politie rutiera care poate aplica sanctiuni pentru parcare in loc nepermis
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2015
ynocentta, utilizator
Vedeti si HCGMB 124/2008, art.21 lit c si d (amenzi intre 1500 - 2500 RON), desi se refera la astfel de "T-uri" doar in cadrul parcarilor pubilce/concesionate.

Altfel, sesizati Politia, cum a spus si #ynocentta, inclusiv pentru distrugerea trotuarului si pentru abandonarea de deseuri (caci "T-ul" acela nu poate fi defnit altfel!) pe domeniul public (L211/2011, Art. 19(3) - amenda 1000-2000 RON).

La prima prezentare a Politiei, cel mai probabil nu-l va amenda, pentru ca, pe de o parte politistii sunt foarte pacifisti (si legea le da dreptul sa dea doar avertisment) si pe de alta parte nici contravenientul nu mai este asa revendicativ in discutiile cu Politia. Abia la a doua, a treia reclamatie se rezolva problema.

Deci ... rabdare si invocati articole de lege in plangere.
Ultima modificare: Marți, 24 Noiembrie 2015
AndreiMLZ, utilizator
Repet,sesizati oficial directia corp control din primarie,care in astfel de cazuri aplica sanctiuni,concomitent cu acordare termen pentru dezafectare lucrare si readucerea spatiului la forma anterioara interventiei neautorizate

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Construire fara autorizatie Alexandru1963 Alexandru1963 Am construit acum 10 ani o imprejmuire la bloc in jurul spatiului verde aferent apartamentului meu. La cat timp se prescrie aceasta contraventie si daca pot fi ... (vezi toată discuția)
Parcare langa geam masinageam masinageam Salut . , am un apartament la parter , in urma cu un an a fost amenajata o parcare la aproximativ 2 metrii de geam . Este normal sa aud eu ... (vezi toată discuția)
Garajul dintre blocuri elenaenache680 elenaenache680 Buna ziua.Este normal sa fie construit un garaj pe spatiul verde dintre blocuri?Acesta are iesire catre parcare doar pe trotuar.Intreb deoarece vecinul in ... (vezi toată discuția)