avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 356 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Parcare langa geam
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Parcare langa geam

Salut . , am un apartament la parter , in urma cu un an a fost amenajata o parcare la aproximativ 2 metrii de geam . Este normal sa aud eu motoarele masinilor mereu cand pleaca si usile cand le trantesc la care se mai adauga noxele?
Exista vreo reglementare privind amenajarea parcarilor langa blocuri? Ce sanse sunt de castig la proces . Multumesc
Cel mai recent răspuns: masinageam , utilizator 10:06, 18 August 2013
Pentru raspuns la obiect este necesar sa precizati statutul terenului din jurul imobilului
Daca terenul apartine domeniului public,pe cale de consecinta proprietarul nu poate sa ocupe si sa utilizeze spatiul fara acordul autoritatii publice locale Pentru solutionarea problemei,intial solicitati proprietarului auto sa intre in legalitate
Daca situatia persista,sesizati oficial directia corp control din primarie
Din relatare se intelege ca parcarea "a fost amenajata" si putem presupune ca a fost amenajata de primarie si nu de proprietarii de autovehicule.
In consecinta, in mod sigur parcarea are toate avizele necesare pentru amenajarea in locul respectiv.
Potrivit Ordinului ministrului sănătăţii , numit Norme de igienă şi recomandări privind mediul de viaţă al populaţiei-respectiv Ordin 536-1996, art. 3 lit. c, spaţiile de parcare şi gararea automobilelor, trebuie să fie la minimum 10m. de ferestrele camerelor de locuit. În aceste spaţii sunt interzise activităţile de reparaţii şi întreţinere auto.
Faceţi o sesizare primăriei şi apoi mai vedeţi.
Multumesc
Eu nu am fost in localitate cand s-a amenajat parcarea . Este amenjata de primarie fireste ca toate lucrurile facute pros t:)).
Se poate prevala primaria intr-un eventual proces de faptul ca nu a tinut cont de ordin din cauza necesitatii parcarilor si ca e de utilitate publica?
Ordinul respectiv mai este in vigoare?
Ce sanse sunt la un eventual proces si cat ar dura?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenajare parcare Steriu Steriu Consiliul Local al Municipiului Ploiesti in data de 26 februarie 2010 aproba “ Proiect de hotarare privind aprobarea Studiilor de ... (vezi toată discuția)
Terenul din jurul blocului(dreptul de a parca masina) petitemichele petitemichele Buna ziua, Acum vreo 2 ani am citit pe forum un subiect despre terenul din jurul blocului,ca 10 m ar reprezenta teren de protectie,de protejare a ... (vezi toată discuția)
Autobuze parcate langa blocuri - zgomot la ora 05:00 qwertyui qwertyui Buna, Scuzati-ma in primul rand daca nu am ales categoria corecta, nu am gasit una mai potrivita. In cazul in care textul de mai jos este prea lung, ... (vezi toată discuția)