avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 176 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Munca la domiciliu
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Munca la domiciliu

Firma noastra are posibilitatea de a da munca la domiciliu (va fi munca in acord,fiecare faza de lucru are o norma de timp care va fi inmultita cu un tarif orar stabilit),dar nu dorim sa angajam alte persoane pentru asta ci aceasta munca sa o faca angajatii firmei noastre in afara orelor de program.
Pentru acest lucru trebuie incheiat un CIM nou cu fiecare nagajat in parte care doreste sa lucreye acasa, care va fi un fel de cumul de functii si inregistrat in Revisal cu timp de lucru inegal sau exista o alta modalitate?
In prezent toti angajatii nostri sunt platiti in regie la un program normal de 8 ore/zi.
In Revisal nu exista posibilitatea de a selecta munca in regie sau acord si cum ar fi ca acelasi angajat sa aibe 2 CIM ptr aceeasi meserie si cu 2 salarii diferite,avand in vedere ca trebuie trecut un salar de incadrare chiar daca plata se face cu un tarif orar?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:37, 25 Noiembrie 2015
1. Art.35 C.mun.
(1) Orice salariat are dreptul de a munci la angajatori diferiti sau la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
(2) Fac exceptie de la prevederile alin. (1) situatiile in care prin lege sunt prevazute incompatibilitati pentru cumulul unor functii.

Codul Muncii prevede la art.35 dreptul salariatului de a cumula mai multe functii la acelasi angajator, in baza unor contracte individuale de munca, beneficiind de salariul corespunzator pentru fiecare dintre acestea.
De asemenea, dacă legea nu prevede vreun motiv de incompatibilitate persoana în cauză poate avea două sau mai multe contracte individuale de muncă .

Codul muncii nu face distinctia intre diferitele tipuri de contracte de munca care pot fi incheiate de o singura persoana, astfel incat acestea pot fi, dupa caz, cu norma intreaga sau cu timp partial, pe perioada nedeterminata sau pe perioada determina, la angajatori diferiti sau la acelasi angajator.

In speta, persoana in cauza poate avea doua c.i.m. incheiate cu acelasi angajator pe incadrari diferite.

2. Formele de salarizare utilizate în practică sunt: în acord şi în regie. Astfel, in regulamentul intern al societatii veti mentiona si ce sistem de salarizare folositi.
In REVISAL se pot introduce doua c.i.m. pentru aceeasi persoana.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Doua coduri cor pe acelasi cim lorella lorella Se pot trece pe acelasi contract de munca doua coduri COR? Am aceasta situatie, in care la un contract de munca s- a facut un act aditional prin care unui ... (vezi toată discuția)
2 contracte de munca in aceeasi institutie aetnip aetnip Lucrez ca si cadru didactic auxiliar, norma 8 ore/zi. Pot in timpul programului de lucru (in cele 8 ore, adica in acelasi timp) sa predau si la clasa ca ... (vezi toată discuția)
Contract de munca vanatorul vanatorul Buna ziua, Va rog sa-mi spuneti daca un angajat poate avea doua contracte de munca cu norma intreaga la acelasi angajator pe functii diferite. Va multumesc! (vezi toată discuția)