Buna ziua,
In urma decesului mamei, (tatal decedand inaintea ei) am facut succesiune impreuna cu fratele meu, avand ca masa succesorala apartamentul acesteia.
Fratele a vrut sa-mi ofere o suma modica de bani, sub pretul pietii si sa-i ramana apartamentul lui, fapt cu care nu am fost de acord, propunandu-i sa vindem casa si sa impartim banii in mod egal. La inceput a fost de acord dupa care n-a mai vrut.
Mama a decedat in urma unor suferinte de boala cu interventii chirurgicale care au fost facute de comun acord intre mama si fratele meu, fara ca eu sa fiu instiintat si consultat. Dupa deces, de cheltuielile funerare s-a ocupat tot fratele meu.
El e singurul care are acces in apartament, a dispus si dispune in continuare singur, de toate lucrurile mamei, fara sa ma chema si pe mine macar o singura data; mama a avut pusi deoparte 6000 lei, pensia de 1100 lei/luna timp de 3 luni pana cand aceasta a decedat + 2400 ajutor de la primarie pentru deces, sume de bani de care fratele a beneficiat in rezolvarea acestor evenimente.
Acum, acesta imi solicita suma de 2000 lei cheltuieli, iar, in conditiile in care nu accept sa inchirieze apartamentul si unde sa beneficieze numai el, imi intenteaza proces.
Rugamintea mea este, pentru a-mi acorda un sfat; cum as putea iesi din indiviziune cu acest frate lacom in conditii onorabile.
Cu multumiri,
Cel mai recent răspuns:
gelumircea , utilizator
14:08, 25 Noiembrie 2015