avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... lesire din indiviziune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

lesire din indiviziune

Buna ziua,

In urma decesului mamei, (tatal decedand inaintea ei) am facut succesiune impreuna cu fratele meu, avand ca masa succesorala apartamentul acesteia.
Fratele a vrut sa-mi ofere o suma modica de bani, sub pretul pietii si sa-i ramana apartamentul lui, fapt cu care nu am fost de acord, propunandu-i sa vindem casa si sa impartim banii in mod egal. La inceput a fost de acord dupa care n-a mai vrut.
Mama a decedat in urma unor suferinte de boala cu interventii chirurgicale care au fost facute de comun acord intre mama si fratele meu, fara ca eu sa fiu instiintat si consultat. Dupa deces, de cheltuielile funerare s-a ocupat tot fratele meu.
El e singurul care are acces in apartament, a dispus si dispune in continuare singur, de toate lucrurile mamei, fara sa ma chema si pe mine macar o singura data; mama a avut pusi deoparte 6000 lei, pensia de 1100 lei/luna timp de 3 luni pana cand aceasta a decedat + 2400 ajutor de la primarie pentru deces, sume de bani de care fratele a beneficiat in rezolvarea acestor evenimente.
Acum, acesta imi solicita suma de 2000 lei cheltuieli, iar, in conditiile in care nu accept sa inchirieze apartamentul si unde sa beneficieze numai el, imi intenteaza proces.
Rugamintea mea este, pentru a-mi acorda un sfat; cum as putea iesi din indiviziune cu acest frate lacom in conditii onorabile.

Cu multumiri,

Ultima modificare: Miercuri, 25 Noiembrie 2015
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: gelumircea , utilizator 14:08, 25 Noiembrie 2015
Formulati actiune la instanta locului unde a decedat mama dvs.,ptr.stabilire cote succesorale si iesire din indiviziune.
Succesiunea a fost dezbatuta , astfel incat sunteti coprorpietari in egala masura , fratele si dvs.
de inchiriat nu poate inchiria doar dansul apartamentul, fara semnatura dvs.
pt ce anume va solicita 2000 lei ?
daca nu va intelegeti , in cele din urma puteti face iesirea din indiviziune , pe cale amiabila la notar ( banuiesc ca nu e cazul ) sau in instanta.
astfel, unuia dintre dvs i se poate atribui imobilul in natura, insa cu obligatia de a plati o sulta celuilalt. sulta o stabileste instanta in urma unei expertize judiciare a imobilului !
Multumesc pentru raspuns.
2000 lei solicita pentru cheltuieli care, spune el, le-a facut cu mama la doctor

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vânzare apart dumas2000 dumas2000 Bună ziua, am și eu o întrebare..Vrem sa vindem un apartament. Suntem o sora și un frate la părinți. Mama este la a 2a căsătorie după ce tata a ... (vezi toată discuția)
Succesiune cu partaj voluntar adypop adypop Mama mea a decedat in urma cu 6 saptamani.In urma decesului ar trebui sa deschidem succesiunea,la care ar trebui sa venim eu,fratele meu si tata.In urma unui ... (vezi toată discuția)
Mostenire dani42ela dani42ela Am nevoie de un raspuns, va rog. Tatal meu a decedat in 2003. A lasat o casa in care locuieste mama mea. Eu, sora mea si fiul fratelui meu decedat, impreuna cu ... (vezi toată discuția)