avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 599 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... notificare poprire salariu angajat
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

notificare poprire salariu angajat

buna seara sunt nou pe acest forum si am si eu o mica nelamurire cu o situatie! am un salariat la PFA-ul meu si am primit azi o notificare de poprire pe salariu pentru un credit vechi din 2006. salariatul l-am angajat acum 2 luni. treaba este ca la locurile anterioare de munca nu a primit nici o notificare de poprire. cum trebuie sa procedez in cazul acesta? pentru ca la locul de munca anterior a muncit cam 3 ani, nu a lucrat nicaieri 1 an jumate si la mine dupa 2 luni primesc notificare pentru el. nu mi se pare corect treaba asta. ce pareri aveti
multumesc
Cel mai recent răspuns: Vlad Paul Isac , Consilier juridic 22:49, 25 Noiembrie 2015
indiferent daca vi se pare corect sau nu, va trebui sa tineti cont de aceasta poprire. Aceasta este obligatia dumneavoasta ca angajator. Bineinteles ca angajatul dummneavoastra are cai legale de a contesta aceasta executare, daca o considera nelegala
Va sfatuiesc sa dati curs solicitarii de poprire ( 1/3) pe salariul salariatului dvs., solicitare facuta de executorul judecatoresc si care de altfel este cat se poate de legala; indisponibilizati procentul respectiv din salariu si trimiteti in contul executorului judecatoresc suma astfel retinuta pana la lichidarea datoriei salariatului dvs.; salariatul respectiv se poate apara singur impotriva cererii de executare silita prin poprire introducand in termen legal de 15 zile contestatie la executare daca considera ilegala poprirea respectiva (de exemplu: suma solicitata este prescrisa!)!
Ce nu vi se pare corect? Ca are poprire sau ca s-au gasit sa ii puna poprire tocmai cand a devenit angajatul dvs ?
Nu va afecteaza in niciun fel, in loc sa ii dati angajatului toti banii, ii dati numai 2/3, si 1/3 executorului.
Nu are ce sa nu vi se para corect pt ca asa cum au spus si colegii anterior, pe dvs nu va afecteaza cu nimic. In termen de 5 zile de primirea popririi trebuie sa dati un raspuns scris executorului sau in lipsa acestuia sa dati curs popririi ( virarea a 1/3-daca are doar o poprire sau 1/2 daca are 2 sau mai multe popriri din salariul angajatului) . Sfatuiesc sa dati curs adresei de poprire pt ca daca nu, creditorul se poate indrepta impotriva dvs cu actiune de validare a popririi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire indisponibilizare/blocare cont bancar leus leus Va rog o parere in ceea ce priveste indisponibilizarea unui cont bancar: -daca legea dispune ca executorul judecatoresc emite o adresa prin care banca sa ... (vezi toată discuția)
Institutia poate face retineri din salariu la solicitarea car? oanaportar oanaportar O salariata a institutiei noastre a incheiat un Contract de imprumut cu un CAR in care, la modalitatea de achitare a ratelor lunare, salariata a bifat ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc/poprire pensii/modalitate claniros7 claniros7 pentru un salariat am poprire pe salariu pentru pensia de intretinere datarata unui copil si sotiei ( 2 pensii) Acelasi salariat aduce si o sentinta a ... (vezi toată discuția)