avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... modificare hotarare incipienta
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

modificare hotarare incipienta

buna ziua,

am pierdut un proces la judecatorie, am facut apel la tribunal saptamana trecuta, iar pe just.ro am vazut ca s-a respins apelul.

intrebare: am vreo sansa sa schimb ceva, sa merg in audienta la presedintele tribunalului si sa ii spun unele lucruri care sa determine judecatorul dosarului meu sa isi modifice sentinta ? repet, sentinta nu a fost redactata.
Cel mai recent răspuns: DAN POPESCU , Avocat 16:57, 2 Decembrie 2015
Nu puteti face nimic, chiar daca hotararea nu a fost redactata.
Nici vorba de a modifica hotararea printr-o eventuala audienta la presedintele instantei(oricum nu v-ar primi).Mai puteti exercita doar caile extraordinare de atac:revizuire sau contestatie in anulare daca, indepliniti conditiile legale.
care sunt conditiile pentru revizuire si care sunt conditiile pentru contestatie in anulare ?
Contestatia in anulare este prevazuta de preved.art.503-508 NCPC,iar revizuirea de preved.art.509-513 NCPC.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cai de atac Narcisa30 Narcisa30 Ma judec într un dosar la curtea de apel ,sentinta a fost data și precizează definitiva și irevocabila ,spuneți mi va rog mai este vreo șansă de ... (vezi toată discuția)
Hotarare civila fara cale de atac andrep andrep La o hotarare civila far cale de atac, pot face cotenstantie in anulare ? sau mai exact pot face ceva pentru anularea hotararii? Multumesc mult! (vezi toată discuția)
Utilizare toate căile de recurs și apel laur2013 laur2013 Bună ziua, Ce alte cai de recurs, apel, etc, mai există dacă sau utilizat cele menționate? Atât național cât și internațional? (vezi toată discuția)