Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Probleme privind insolvenţa, lichidarea judiciară şi falimentul

factura neincasata

Sunt firma de constructii si am facut o factura unui beneficiar acum 5 luni! Mi-a platit cu taraita o suma mai mica decat jumatatea facturii.Nu am vrut sa actionez in nici un fel deoarece ne consideram prieteni, dar acum a cam ajuns cutitul la os, in sensul ca am conturile blocate din cauza neplatii datoriilor la stat. Ce pot sa fac?
Cel mai recent răspuns: juridic dana , utilizator 22:37, 23 Iulie 2009
Factura este semnata de catre debitor?
daca factura a fost acceptata la plata si cuantumul creantei (datoriei) ramase neplatite depaseste 30.000 lei introduceti o cerere de deschidere a procedurii insolventei.
Aveti mai multe variante:

1. In masura in care puteti face dovada existentei unei creante certe, lichide si exigibile, adresati-va instantei cu cerere privind somatia de plata, justificata de OG 5/2001.
2. Invitati beneficiarul la o conciliere directa si stabiliti impreuna noit termene de plata, eventual esalonarea datoriei.
3. Cereti deschiderea procedurii de insolventa, cu respectarea conditiei prezentate de colegul bossman.

Mult succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Urgent va rog faliment,insolventa sau lichidare?raspunde administratorul? ContSters81838 ContSters81838 Buna ziua ,as dori va rog sa ma ajutati in urmatoarea problema.In societatea noastra suntem 3 asociati(40-30-30),eu sunt administrator.Am achizitionat in luna ... (vezi toată discuția)
Banca si insolventa faleza faleza cand poate o banca in calitate de creditor ,cere insolventa unei societati comerciale (vezi toată discuția)
Clienti in lichidare-facturi neincasate nico75 nico75 Buna ziua, Firma la care lucrez are de incasat facturi de la clienti care se alfa in lichidare, reorganizare, mai exact sunt sub incidenta legii 85/2006. In ... (vezi toată discuția)