avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 422 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... pot deschide o firma daca am datorii la banca?
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

pot deschide o firma daca am datorii la banca?

Salut,
Rog un raspuns pentru o intrebare ce ma macina de ceva timp si anume ..Daca pot sa-mi deschid o firma daca am datorii la banca sau in cazul asta la firma de recuperare a creditului tinand cont ca intentionez sa imi fac pe numele meu si nu vreau sa am surprize neplacute sa imi traga din cont toti banii??
Cel mai recent răspuns: Adi Catalin , utilizator 17:15, 5 Noiembrie 2018
Puteti face firma, dar va pot si trage banii din banca pentru ce ati facut inainte.
Sansele ca o banca / societate de recuperare creante sa se indrepte impotriva conturilor personale este maxima. Cu toate acestea, sansele sa se indrepte impotriva conturilor firmei dumneavoastra, sunt ZERO.

Cu exceptia situatiei in care ati semnat un contract de fidejusiune (garantie personala) la credit, prin care ati garantat cu toate bunurile prezente si viitoare. In aceasta situatie nu se pune problema sa va traga banii din contul firmei, ci sa se indrepte impotriva partilor sociale care le aveti in societate.

Dar compensarea datoriilor avute ca persoana fizica cu banii din contul firmei este exclusa.
Multumesc mult,

Ca o ultima intrebare.....E vorba de renumitul ,,credit doar cu buletinul,,.....in general nu stiu exact tot ce scrie in contract ....in mare stiti ca ar fi existat esemenea clauze in genul asta de credite ...suma a fost de 7000 euro pe nevoi personale?

multumesc.
Sanse minime sa fie. Depinde de la banca la banca. Dar sanse minime.
Nu m-am referit la contul firmei ci la cel personal. Intradevar, o firma nu poate fi executata silit pentru datoriile asociatilor.

Alte discuții în legătură

Linie credit neplatita mayday147 mayday147 In urma unei afaceri \"deosebite\", am ramas la banca cu o linie de credit (pe firma) de 15000EUR neplatita. Contractul a fost semnat de catre mine (asociat ... (vezi toată discuția)
Pot depune plangere penala? rog raspuns urgent, multumesc! adi.adriana@gmail.com adi.adriana@gmail.com Pot depune o plangere penala, in calitate de administrator unic al unui srl, impotriva unui fost contabil al firmei, al carui contract de munca a fost inchis ... (vezi toată discuția)
Rog raspuns urgent, multumesc! adi.adriana@gmail.com adi.adriana@gmail.com In calitate de unic administrator al unui srl, pot chema in judecata pe fostul contabil al societatii pt prejudicii descoperite la 5 luni de cand i-a incetat ... (vezi toată discuția)