avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 256 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Linie credit neplatita
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Linie credit neplatita

In urma unei afaceri "deosebite", am ramas la banca cu o linie de credit (pe firma) de 15000EUR neplatita. Contractul a fost semnat de catre mine (asociat unic) acum 2 ani si prelungit acum un an. Ca si garantii am semnat doar niste bilete la ordin pe un cont de la ei. In rest in contract nu exista alte garantii. Totusi firma a fost vanduta inca din decembrie, inclusiv datorii. Acum vin si intreb daca banca se poate indrepta aupra lucrurilor mele personale (2 masini - fac mai mult de 15000EUR) sau doar catre administratorul actual (sau catre firma direct).
Cel mai recent răspuns: carmen.anca , utilizator 12:36, 7 Iulie 2009
Depinde de clauzele contractului de credit !
Pai ca si clauze de "Garantii! este trecuta doar o garantie reala mobiliara fara deposedare pe conturile din respectiva banca. In rest nu exista nicio alta referire la terti giranti, garantii etc.
Puteti fi urmarit silit doar daca ati avalizat in nume propriu, de exemplu, biletul la ordin garantie emis de societate, sau daca ati semnat un contract de fidejusiune.
Altfel, datoria este doar a firmei, si va fi executata silit doar firma, ceea ce nu va ma intereseaza pentru ca nu mai sunteti nici asociatul nici administratorul ei.
Este posibil sa fi avalizat niste bilete la ordin. De regula acestea cate sunt? Sunt cate unul pentru fiecare rata din contract? In orice caz, acele bilete la ordin nu erau pe conturile firmei? Iar eu sa le fi semnat ca si administrator. In plus , nu ar fi trebuit sa fie stipulata in contract o astfel de garantie personala?
Nu, nu sunt pentru fiecare rata, asta e procedura la firmele de leasing. La banci de obicei se lasa BO in alb, care se completeaza la scadenta cu suma efectiv datorata. Nu este obligatoriu ca daca ati lasat astfel de BO garantie pentru credit sa le fi si avalizat in nume propriu. Despre situatia efectiva va puteti interesa la banca. In mod normal ar fi trebuit sa se faca referirire la acel BO in cuprinsul contractului de credit.

Alte discuții în legătură

Cesiune firma cu linie de credit raducumic raducumic Detin o firma care a contractat o linie de credit pentru care a semnat ca garant administratorul ca persoana fizica si tot ca persoana fizica a avalizat bilete ... (vezi toată discuția)
Executare silita, plus credit bancar norocel73 norocel73 in urma cu ceva timp un var de al meu a luat un credit bancar garantat cu ipoteca. Ulterior, bazandu-se pe buna intentie a unei firme la care lucra, a avalizat ... (vezi toată discuția)
Bilet la ordin - avalist Salagean  Vasilica Salagean Vasilica Buna ziua O societate a contractat un credit de la banca . Banca a obligat asociatii societatii si pe sotiile acestora sa avalizeze trei bilete la ordin. ... (vezi toată discuția)