avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 690 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... rog raspuns urgent, multumesc!
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

rog raspuns urgent, multumesc!

In calitate de unic administrator al unui srl, pot chema in judecata pe fostul contabil al societatii pt prejudicii descoperite la 5 luni de cand i-a incetat contractul de munca cu firma pe care o administrez?

adi.adriana@gmail.com
Cel mai recent răspuns: adi.adriana@gmail.com , utilizator 22:36, 10 Iunie 2010
Sigur ca da.
Va trebui sa dovediti aceste prejudicii, air dovada o puteti face
cu probe, inclusiv cu o expertiza contabila.
Multumesc frumos pt promptitudine; m-am gandit sa formulez o plangere penala, intrucat, am consultat un expert (neoficial - prieten cu mine), care a gasit multe nereguli in activitatea acestui contabil, in perioada cat a fost angajatul meu, ca de exemplu, desi erau de 10 ori mai multi bani in contul firmei, acesta a depus declaratii pe care nu le-a achitat decat partial, ceea ce, in timp a dus la acumulare de datorii mari si penalitati pt sumele neachitate - desi erau bani in cont ; apoi , a evidentiat creditari de casa - fictiv, cand nu era nevoie de creditare firma, intrucat existau sume suficiente in conturi, insa , ulterior , a incasat bani din firma sub pretext ''rambursare credit'', iar pe extrasele de cont am descoperit plati la magazine de lux, cu cardul firmei, pentru articole de imbracaminte si incaltaminte, etc (precizez ca firma se ocupa de import/montaj/intretinere piscine, activitate care nu necesita ''echipament'' de la case de moda sau incaltaminte ''Leonardo'', etc). Deci, intentionez sa formulez o plangere penala si sa solicit efectuarea expertizei si obligarea contabilului la plata tuturor penalitatilor si datoriilor catre bugetul statului, acumulate de firma, ca urmare activitatii defectuoase a acestuia. Adaug ca in acest moment, este suspendata activitatea firmei, iar conturile sunt blocate, pt o datorie de aprox 450 milioane lei vechi. Vroiam sa fiu sigur ca ma pot indrepta cu plangere penala impotriva acestui contabil, care nu mai este angajatul meu si in conditiile in care firma are activ suspendata. Multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot depune plangere penala? rog raspuns urgent, multumesc! adi.adriana@gmail.com adi.adriana@gmail.com Pot depune o plangere penala, in calitate de administrator unic al unui srl, impotriva unui fost contabil al firmei, al carui contract de munca a fost inchis ... (vezi toată discuția)
Lichidare microintreprindere...modalitati sine qua non aprov aprov Am o firma (microintreprindere) fara arierate care nu mai functioneaza din 2007. La acea vreme am disponibilizat personalul si mi-am platit toate obligatiile ... (vezi toată discuția)
Inregistrari contabile firma cu activitate suspendata Delia19 Delia19 Detin o firma cu asociat unic care are activitatea suspendata de 3 ani de zile.In calitatea de administrator intentionez sa inchid aceasta firma. In urma unui ... (vezi toată discuția)