avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 591 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Radiere masina de la Politie
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Radiere masina de la Politie

Buna ziua,
In luna septembrie 2015 am vandut o (epava -masina catalogata ca dauna totala) catre o persoana din iasi. Am facut contract de vanzare - cumparare si am radiat-o doar fiscal, discutand cu cumparatorul ca atunci cand el o sa repare masina o va inscrie pe numele lui. Cand am fost sa intreb la politie mi s-a transmis ca este tot pe numele meu. De cumparator nu mai dau, precizez ca numerele le-am lasat pe masina - nu le-am luat eu. Care este procedura de radiere de la politie. Din ce am inteles doar prin instanta dar va rog sa imi spuneti care sunt pasii de urmat, deoarece nu vreau sa am probleme cu legea in caz de doamne fereste cumparatorul face o greseala
Cel mai recent răspuns: arni83 , utilizator 09:36, 8 Decembrie 2015
Depuneti la SPR evidenta auto copie dupa contractul de vanzare cumparare
La intocmirea formalitatilor de tranzactionare vehicul ati completat rubrica speciala de pe talon,instrainat la data X,catre Y ?
La SPR pentru radiere vehicul din evidenta dv sunt necesare
1. Cerere tip radiere auto completată semnată de catre proprietar
2. Cartea de identitate a vehiculului
3. Fisa de inmatriculare cu viza circumscriptiei financiare
4. Certificatul de inmatriculare a vehiculului;
5. Certificatului de radiere auto completat in 4 exemplare
6. Actul de identitate al solicitantului
7. Placile cu numerele de inmatriculare
Daca insa ati tranzactionat vehiculul,nu va mai aflati in posesia CIV,talon,placi inmatriculare,astfel incat depuneti initial cerere de radiere la SPR si ulterior notificati oficial cumparatorul cu obligatia finalizarii procedurii de inmatriculare vehicul,sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta
Daca cumparatorul nu intelege sa respecte dispozitiile legale referitoare la obligatia finalizarii procedurii de inmatriculare,formulati actiune in instanta impotriva cumparatorului
Multumesc pentru raspuns, din pacate nu am trecut pe carte rubrica instrainat catre .... la data de ....., din pacate toate actele i le-am dat cumparatorului, eu am decat contractul de vanzare cumparare si actul de radiere fiscala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instrainare autoturism fara a fi reinmatriculat violetamioara violetamioara Bună ziua! Am înstrăinat un autoturism unei persoane fără ca acesta să o înmatriculeze pe numele său. După trei luni a înstrăinat-o la rândul său ... (vezi toată discuția)
Radiere auto ciprianul ciprianul buna seara! Am cumparat o masina de la un intermediar cu numere de neamt. vanzatorul avea dovada anaf ca taxa a fost platita si nerecuperata . toate bune si ... (vezi toată discuția)
Etape vanzare masina andreiionel andreiionel Vreau sa vand masina. Care sunt etapele care trebuiesc parcuse.? (vezi toată discuția)