avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 698 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Instrainare autoturism fara a fi reinmatriculat
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Instrainare autoturism fara a fi reinmatriculat

Bună ziua! Am înstrăinat un autoturism unei persoane fără ca acesta să o înmatriculeze pe numele său. După trei luni a înstrăinat-o la rândul său în aceleaşi condiţii. Care este procedura de a pute intra în posesia actelor maşinii pentru a o putea scoate din circulaţie sau a-l determina pe actualul proprietar să o înmatriculeze pe numele lui. Menţionez că şi în prezent circulă pe asigurarea mea.
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 06:38, 23 Martie 2018
Va confruntati cu consecintele neparcurgerii procedurii si etapelor legal preavzute pentru tranzactionare drept de proprietate vehicul
Afirmati ca ti instrainat un autoturism
Daca instrainarea a fost materializata prin incheierea de documente legale,in baza acestora sesizati oficial SPR evidenta auto si solicitati contactarea cumparatorului proprietar in vederea finalizarii procedurii de inmatriculare
La instrainarea vehiculului,ati completat rubrica speciala de pe talon?
Daca nu ati incheiat documente legale de tranzactionare vehicul,va trebui sa actionati in instanta cumparatorul
Avand in vedere ca vehiculul a facut opbiectul mai multor instarinari fara intocmire de documente,este procedura complexa de durata-timp in care puteti sa primiti amenzi
Am inteles ca exista procedura instiintarii SPCRPCI privind instrainarea dar nu stiu daca exista tipizate in acest sens sau se face o notificare scrisa.
Partea interesata informeaza oficial SPR evidenta auto despre modificarea intervenita
Nu este formular tipizat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere masina de la politie arni83 arni83 Buna ziua, In luna septembrie 2015 am vandut o (epava -masina catalogata ca dauna totala) catre o persoana din iasi. Am facut contract de vanzare - cumparare ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism octavian0110 octavian0110 Buna seara ! Maine intentionez sa vand un autoturism, insa nu ma pricep foarte bine la prodeura necesara; mentionez ca acest autoturism este inmatriculat in ... (vezi toată discuția)
Vanzare autoturism avram172 avram172 Buna ziua. In noiembrie 2015 am vandut un autoturism care era inscris pe numele meu, incheind in acest sens acte de vanzare cumparare, am dat si certificatul ... (vezi toată discuția)