avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 241 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Ce mai pot face pe langa obiectul de activitate al ...
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Ce mai pot face pe langa obiectul de activitate al asociatiei?

Buna ziua,

Asociatia pe care am infiintat o se ocupa de teatru si film si in statut am tot ce tine de aceste domenii.

De curand un prieten, e CFO ul unei companii destul de mari si ar vrea sa directioneze o parte din profitul firmei unei asociatii care sa faca o gradinita pentru copiii angajatilor.

M a intrebat daca vreau sa ma ocup de proiectul asta si i am spus ca da, dar ne am impotmolit un pic.

Ce nu stim e daca pot sa pun in statut/caen etc la mine in asociatie (gradinita/educatie pentru copii etc) sau sa facem alta asociatie/fundatie doar pentru asta.

Am prefera sa fie asociatia deja existenta pentru ca are istoric si mai multe proiecte castigate si implementate.

Ce sugerati si ce se poate d p d v legal, sa introduc in asociatia existenta toate formele necesare pentru a demara acest proiect sau sa fac alt ong?

Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 20:27, 7 Decembrie 2015
E complicat sa va organizati o gradinita. Da, o puteti face pe asociatia pe care o aveti deja, dar nu asta e partea cea mai grea ci faptul ca toata munca asta de autorizare, si costurile care le implica, si resursa umana si un spatiu adecvat care trebuie dotat corespunzator, si dupa asta cati ani sunteti sigur ca va asigura acea firma finantarea prin sponsorizare?
Deci va recomand ca pentru inceput in anul 2016 sa va limitati la atragerea de fonduri de la respectiva firma prin contract de sponsorizare si sa desfasurati activitati de mai mica amploare pentru copii parintilor de la respectiva firma.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Impozit 2% danamatea danamatea va rog sa-mi spuneti care este procedura pt ca parintii copiilor dintr-o gradinita sa poata opta pt plata celor 2% din salariu catre gradinita? va multumesc ... (vezi toată discuția)
Conditiile deductibilitatii sponsorizarii AphisG AphisG Buna ziua, Intrebarea mea este legata strict de conditiile in care sponsorizarile sunt considerate deductibile. Din legea 32/1994 am concluzionat ca nu ... (vezi toată discuția)
Vreau să deschid un loc de joacă pentru copii. de ce acte și autorizații am nevoie? Alina FunLand Alina FunLand Buna ziua. Vreau sa deschid un loc de joaca pentru copii. As dori sa explic putin conceptul pe care il am eu in minte, pentru a ma putea face inteleasa si cine ... (vezi toată discuția)