avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Dezbatere succesiune- termen
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Dezbatere succesiune- termen

ma numesc beatrice si impreuna cu sora mea trebuie sa facem succesiunea in urma decesului unei matusi. In cat timp de la moartea ei trebuie facuta succesiunea avand in vedere faptul ca eu locuiesc in strainatate si mi trebuie ceva timp pt a mi organiza deplasarea?
Cel mai recent răspuns: beatlen , utilizator 20:30, 7 Decembrie 2015
Buna ziua
Daca matusa a decedat inainte de 01.10.2013 atunci acceptarea se face in 6 luni conf art 700 al vechiului cod.
Daca matusa a decedat dupa 01.10.2013, termenul de acceptare este de un an conf art 1103 noul cod.
Dezbaterea se poate face oricand.
Va sfatuiesc sa mergeti la ambasada sau consulat si sa dati o declaratie de acceptare a succesiunii si pe urma o dezbateti oricand.
va multumesc, decesul a fost acum 4 zile deci intra la un an.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dezbatere succesiune/ termen- acceptare mostenire CYBORG CYBORG Buna seara! Mama mea decedat in august 2015.M-a avut numai pe mine.Nu am tata, frati, surori, nici rude etc 1.Acum o luna am fost la un domn notar care ... (vezi toată discuția)
Teren retrocedat Nagy2000 Nagy2000 Bună ziua,.. In anul 2013,eu si mătușa mea, am depus cerere de retrocedare a unui teren de 5 ha, luat abuziv de comunisti de la bunicii mei. In acel an am ... (vezi toată discuția)
Succesiune dupa unchi si matusa decedati de peste 10 ani da_na da_na buna ziua, am vrea sa facem succesiune dupa unchiul si matusa decedati de peste 10 ani, nu s-a facut succesiunea pt ca un nepot a ocupat abuziv apartamentul si ... (vezi toată discuția)