avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 700 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Teren retrocedat
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Teren retrocedat

Bună ziua,.. In anul 2013,eu si mătușa mea, am depus cerere de retrocedare a unui teren de 5 ha, luat abuziv de comunisti de la bunicii mei. In acel an am primit înapoi acel teren, cu titlul de proprietate pe numele bunicii (decedata in 2005) Mai sunt si alți mostenitori, care nu s-au interesat de acest teren, nu au depus cerere, în tot anul 2013.. Întrebarea mea este că e adevărat ce spune legea 102001,cum că " de cotele mostenitorilor, care nu au depus cerere in termen, profitã ceilalți mostenitori?" Si ce înseamnă asta mai precis? Și as vrea să vă întreb dacă eu și mătușa Putem vinde terenul? Trebuie dezbătut succesiunea prima dată? Mulțumesc anticipat pentru raspuns..
Cel mai recent răspuns: Nagy2000 , utilizator 00:07, 23 Martie 2018
Buna seara
Dezbateti succesiunea si pe urma puteti vinde.
Mulțumesc foarte frumos dle. avocat, pt. raspuns.. Pe întrebarea mea privind legea 10. 2001 nu puteți să îmi dați un răspuns, vă rog frumos? Scuze că vă deranjez..


Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2018
gi-jane2, moderator
Nu stiu exact ce scrie pe acel titlu de proprietate dar ma indoiesc sa nu vina la succesiune si ceilalti mostenitori.
Va sfatuiesc sa invocati fie art. 700 c.Civ vechi sau art. 1103 Noul Cod Civil.
Va mulțumesc foarte mult pt. raspuns.. Va doresc seară plăcutā pe mai departe..

Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2018
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune teren arabil retrocedat Stefan_I Stefan_I Buna ziua, Intre anii 1935-1940, doi tineri se hotărăsc sa se căsătoreasca, iar la căsătorie, părinții acestora le donează aproximativ 4ha de teren ... (vezi toată discuția)
Spargere titlu de proprietate ilie65 ilie65 In anul 1999 am depus o cere de reconstituire a dreptului de proprietate asupra unei paduri de suprafata de 1.5ha,padurea am ceruto in numele bunicului meu ... (vezi toată discuția)
Duplicat titlu de proprietate Diagr2014 Diagr2014 Buna ziua! Parintii mei dețineau o proprietate (casa+teren), aceștia au decedat iar titlul de proprietate este pierdut! As vreau sa stiu cum pot obține un ... (vezi toată discuția)