avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1747 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Aviz sanitar necesar?
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Aviz sanitar necesar?

Bună ziua.
Funcționez ca Întreprindere Individuală din 2012 cu domeniul de activitate coafor.
Îmi expiră autorizatia de funcționare în două săptămâni. Am fost la primărie să mi-o reinnoiesc. Surpriză! Mi se spune că nu-mi acceptă dosarul fără aviz ISU DSP. cică s-a schimbat legislația după incidentul de la Colectiv.
Mă duc la pompieri... Ajung la un inspector. Foarte profesionist, îmi spune că îmi va da în două săptămâni o negare din partea instituției. Îmi spune să mă duc înapoi la cucoana de la primărie care nu e informată. Și-mi scrie HG 1739/2006-HG19/2014 art. 1 lit. f. în care scrie negru pe alb că spatiile sub 50mp nu au nevoie de aviz.Buuun.
Mă duc la DSP.. Lovitură!
Am nevoie de memoriu tehnic, plan cu încadrarea în zonă, planșă cu detalii de structură funcțională, dotări specifice, acte privind deținerea legală a spațiului. Plus 200 lei.
Am o colega ce este și ea pfa. Tot coafură. Ei îi expiră autorizatia în martie. Mi s-a spus că și ea va trebui să parcurga aceeași pași și din nou 200lei.
Din ianuarie va veni o colegă pe manichiura... Tot pfa. Aceeași bani. Și acte.
Am acordul vecinilor, este apartament la parter, modificat cu ieșire separată. Este prorietate personală (coproprietar sotul) și am avut autorizatie în fiecare an.
E normal ca un spațiu de 42 de Mp să plătească anual 600 de lei la DSP?
vom migra sau vom munci la negru. Suntem nevoiți.
Cel mai recent răspuns: Irina8 , utilizator 13:23, 8 Decembrie 2015
Vă rog frumos. Mă poate lămuri cineva?
Sunt presată de timp. Mulțumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avize pfa cosmetica mihai822 mihai822 Buna ziua, Am urmarit cu interes si alte subiecte de genul acesta, dar m-ar interesa cazul particular. Pot inchiria printr-un pfa pe care urmeaza sa-l fac un ... (vezi toată discuția)
Autorizatii necesare in cazul schimbarii destinatiei unui spatiu comercial in salon coafura ,frizerie si manichiura ancaanca1 ancaanca1 Buna ziua ,vreau sa schimb destinatia unui spatiu comercial (momentan functinal) ,se afla la parter de bloc ,in salon coafura ,frizerie si manichiura ... (vezi toată discuția)
Dschidere salon coafura - manichiura boby_zb boby_zb Buna seara. sunt nou in domeniu, tocmai am terminat niste cursuri de calificare profesionala (coafor) si asi dori pentru inceput sa imi deschid un mic salon ... (vezi toată discuția)