avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 204 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Actiuni societate devalorizate
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Actiuni societate devalorizate

Va rog,
Suntem o societate ( SRL ) infiintata in baza legii 31/1990 , cu un anumit actionariat si care functionam de multi ani .Actionariatul are o anumita pregatire profesionala dar nu specifica obiectului principal de activitate . Pentru ca acest obiect principal de activitate sa fie autorizat si apoi firma sa desfasoare o activitate autorizata , am angajat personal specializat si am investit in conditii specifice autorizatiei de functionare.
Intrebare : daca o viitoare schimbare de legislatie ar impune o anumita pregatire profesionala a actionarilor care sa fie in concordanta cu obiectul de activitate si noi nu avem aceasta pregatire , ce s-ar intimpla cu capitalul nostru investit in aceasta activitate si daca legislatia adoptata ar avea efect retroactiv sau numai pentru viitoarele afaceri in acest domeniu ? Poate cineva printr-o lege de acest gen, sa ne anuleze o investitie de multi ani si astfel sa anuleze valoarea actiunilor noastre crescute cu multa multa munca ?
Cel mai recent răspuns: ioanandrei , utilizator 11:49, 22 Decembrie 2015
Buna ziua,
In primul rand intr-un SRL valoarea partilor sociale o reprezinta valoarea nominala a acestora. Doar in cazul SA tranzactionate la bursa valoarea actiunilor fluctueaza.
In ceea ce priveste un viitor act normativ acesta ar trebui sa prevada ce se intampla cu societatile deja infiintate, in caz contrar acestea vor putea functiona incontinuare. Nu se va putea aplica retroactiv.
Cu respect , va rog :
Poate exista un act normativ ( conform normelor europene ) care sa conditioneze o anumita pregatire profesionala a actionarului (lor) care trebuie sa detina un pachet de minim 51 % din partile sociale ale unui SRL , altfel ONG -ul profesional care autorizeaza activitatea specifica in acel domeniu de activitate , sa retraga aceasta autorizatie( in cazul in care actionariatul nu devine in concordanta cu acel 51%) sau sa nu permita alte autorizari noi dupa aparitia actului normativ ( lege ) ?

Mai precis ,conditionarea autorizarii unei activitati ( pe linga conditii de spatiu , personal angajat specializat et. ) si cu o pregatire profesionala specifica a minim 51% din proprietarii acestui procent de actiuni .

Va multumesc .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua. doresc sa construiesc un magazin alimentar in propria ... Andreeatanasa Andreeatanasa Buna ziua. Doresc sa construiesc un magazin alimentar in propria curte. As vrea sa stiu daca este posibil acest lucru, ce acte as avea nevoie si daca trebuie ... (vezi toată discuția)
Deschidere laborator analize medicale celix123 celix123 Buna ziua, va rog sa ma ajutati intr-o problema...vreau sa imi deschid un laborator de analize medicale si sunt curioasa daca trebuie neaparat ca unul din ... (vezi toată discuția)
Infiintarea unei agentii imobiliare ionelbarus ionelbarus Doresc sa infiintez o agentie imobiliara. Aceasta poate fi infiintata pe ,, Persoana Fizica Autorizata\" ? Care sunt pasi ce trebuiesc urmati? Ce documente ... (vezi toată discuția)