avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 397 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Timp inegal si variabil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Timp inegal si variabil

Buna ziua. Cum ar trebui sa specific in CIM pentru un angajat care lucreaza cu norma intreaga (40 ore pe saptamana), dar sa aiba un program flexibil? Angajatul lucreaza in comert, ca vanzatoare, dar vrea atat ea cat si administratorul vor un program flexibil (de luni- vineri intre 9-20, iar sambata intre 9-16, dar fara a depasi cele 40 ore/saptamana.
Multumesc mult pentru raspunsuri
Cel mai recent răspuns: paul1851 , utilizator 11:20, 15 Decembrie 2015
Codul Muncii:
Art. 118
(1) Angajatorul poate stabili programe individualizate de munca, cu acordul sau la solicitarea salariatului in cauza.
(2) Programele individualizate de munca presupun un mod de organizare flexibil a timpului de munca.
(3) Durata zilnica a timpului de munca este impartita in doua perioade: o perioada fixa in care personalul se afla simultan la locul de munca si o perioada variabila, mobila, in care salariatul isi alege orele de sosire si de plecare, cu respectarea timpului de munca zilnic.
(4) Programul individualizat de munca poate functiona numai cu respectarea dispozitiilor art. 112 si 114.

sau

Art. 116
(1) Modul concret de stabilire a programului de lucru inegal în cadrul săptămânii de lucru de 40 de ore, precum şi în cadrul săptămânii de lucru comprimate va fi negociat prin contractul colectiv de muncă la nivelul angajatorului sau, în absenţa acestuia, va fi prevăzut în regulamentul intern.
(2) Programul de lucru inegal poate funcţiona numai dacă este specificat expres în contractul individual de muncă.

Din ce ati postat dvs reiese mai mult de 40 ore/sapt sau programul respectiv se imparte la doua persoane ..
Persoana nu va lucra in totata perioada singura, ea este inlocuita de patroana.. va lucra doar 40 de ore/saptamana strict, doar ca as vrea ca programul de lucru sa fie variabil de la zi la zi, dar si inegal, in functie de necesitati..
In actul aditional veti mentiona:
- durata timpului de munca 8 ore/zi, inegal. Repartizarea timpului de munca se va face astfel: luni - vineri 5,5 ore/zi de la ora .... la ora , sambata 3,5 ore./zi , de la ora ...... la ora (de exemplu).
@paul1851
Cand veti stabili programul de lucru al salariatilor sa tineti cont de repausul saptamanal de 48 ore consecutiv, de regula sambata si duminica.
Situatia este urmatoarea:
Pana pe data de 1 decembrie vanzatoare a fost o fata care a intrat in concediu prenatal. Cum programul magazinului este de 11 ore, vanzatoarea trebuia sa fie precedata de catre patroana, care lucra cele 3 ore ramase. De foarte multe ori, atat vanzatoarea, cat si patroana, din motive persoanale nu puteau ajunge la servici la ora stabilita in CIM (vanzatoarea 9-17) si atunci trebuiau facute foi de invoire. Acum, cu noua vanzatoare, cand ii deschid CIM, as dori sa se poata trece cumva la lit. a, pentru a nu mai fi nevoit sa trec un program fix, sa scapam de hartiile pe care ar trebui facute de fiecare data candse doreste schimbarea programului. Nu mai vreau program inegal; program fix 8 ore/ zi, de luni pana vineri, dar care sa se poate efectua nu la ore fixate dinainte.. Ce ar trebui sa trec in CIM?

Alte discuții în legătură

Program de lucru traian5566 traian5566 Buna ziua! Va rog sa-mi spuneti programul de lucru, in conditiile in care fac naveta si nu am mijloc de transport, se poate negocia cu angajatorul? Programul ... (vezi toată discuția)
Dosar salariat manolacheflorentina manolacheflorentina VA ROG FRUMOS SA MA AJUTATI CU UN MODEL DE ACT ADITIONAL LA CIM IN CARE ESTE PREVAZUT PROGRAM FLEXIBIL. AM SALARIATI CU 4 ORE IAR CEI DE LA ITM MIAU SPUS SA ... (vezi toată discuția)
Fractionare program de lucru noaptea Ninutzu242 Ninutzu242 Buna ziua! Lucrez la o companie nationala, avand stipulat in contractul de munca program de lucru inegal/tura. Angajatorul doreste sa fractioneze programul de ... (vezi toată discuția)