avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 536 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ore suplimentare + tura de noapte
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ore suplimentare + tura de noapte

Buna ziua,
Am cateva nelamuriri legate de plata orelor suplimentare + sporul pentru turele de noate. Pe scurt, am lucrat timp de un an si 3 luni la o firma unde programul era mai lung ca de obicei si mai erau si ture de noapte. Am lucrat la inceput de la 08.00 dimineata pana pe la 19.00 - 20.00 (in cursul saptamanii) si de la 08.00 pana pe la 13.00 - 14.00 sambata (program pentru tura de zi), iar cand eram pe tura de noapte (odata la 3 saptamani) programul era de la 23.00 pana la 07.00.
In contractul individual de munca scrie ca norma saptamanala este de 40 ore/saptamana si nu se mentioneaza nimic de orele suplimentare si nici de sporul pentru tura de noapte.
Acum mi-am dat demisia, contractul de munca mi-a incetat zilele trecute. Intrebarea mea este daca reusesc sa obtin plata orelor suplimentare (pentru ca de multe ore acestea se ridicaau si la 55 - 60 ore ore pe saptamana), plata sarbatorilor legale lucrate si plata corecta a sporului pentru tra de noapte (din cate am citit si am calculat eu, angajatorul nu a calculat corect sporul pentru tura de noapte si cand am cerut sa mi se dea modul de calcul am fost refuzat pe motivul "nu va intereseaza")
Va rog sa imi spuneti daca:
- am vreo sansa sa primesc banii pe orele suplimenare muncite pe tura de zi
- se poate sa primesc diferenta pentru orele muncite pe tura de noapte
Multumesc!

Alte discuții în legătură

Norma de munca lunara pentru o sectie de spital florincamelia florincamelia cum se determina numarul de ore suplimentare (lucrate in zile de sambata si dumunica) si cum se acorda liberele aferente acestor ore intr-o sectie de spital ... (vezi toată discuția)
Program de lucu 12/24 28lacramioara 28lacramioara Spuneti-mi va rog cum se calculeaza corect orele de lucru atunci cand programul este 12/24, lucrand inclusiv sambata si duminica. Exemplificand, in luna ... (vezi toată discuția)
Va rog, cum invidentieaza in foaia colectiva de prezenta(pontaj) ... lyly64 lyly64 Va rog, cum invidentieaza in foaia colectiva de prezenta(pontaj) tura de noapte in cazul in care lucrezi program de la 0.700 - 19.00 si ... (vezi toată discuția)