avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... evenimentul din Primaverii (mediatizat in exces) omor ...
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

evenimentul din Primaverii (mediatizat in exces) omor sau leg.aparare?

Rog colegi juristi (si nu numai), sa va exprimati opinia (motivat) in legatura cu cazul din Primaverii. Va multumesc.
crima.
Omor cu circumstante atenuante. Atacul NU MAI ERA direct si material pt a fi legitima aparare....daca il impusca in momentul in care era in usa dormitorului, pledam pt legitima aparare.
Parerea mea este ca , acest caz este mult prea mediatizat de ambele parti pentru incercarea intr-un fel sau altul de a se influenta mai mult sau mai putin cursul normal al procedurilor prevazute de lege .
Invinuitul incearca sa se disculpe si sa-si atenueze faptele iar rudele victimei incearca amplificarea cazului in scopul de a obtine un interes material .
Cert este un singur lucru , un om , vinovat sau nu , a murit . Invinuitul este raspunzator pentru acest fapt in limitele legii penale .
Cu toate "scandalurile" privind coruptia din justitie , va asigur ca , atat organele de cercetare penala , urmarire penala cat si instantele de judecata isi vor face datoria , solutia ce se va pronunta in cauza dedusa judecatii va fi cea corecta .


fapta este de omor. Problema care se pune este daca aceasta a fost savarsita in legitima aparare sau nu. Solutionarea tine foarte mult de analiza laturei subiective a infractiunii, imposibilde probat in defavoarea faptuitorului in raport de prezumtia de nevinovatie si de probele de alte probe din dosar (doar nimeni nu se indoeste ca declaratiile sotiei vor fi favorabile sotului iar circumstantele reale in care a fost savarsita fapta - noapte prin efractie etc - vor intari prezumtia).
Fapta este omor.
Probabil din culpa prin neprevedere a urmarii periculoase (daca se stabileste ca arma s-a descarcat accidental)
Exista circumstante atenuante :
- confuzia creata de faptul ca faptuitorul a fost trezit din somn
- starea de surescitare provocata de prezenta nejustificata a unei persoane straine, in casa sa, precum si de necunoasterea intentiilor acesteia.

Alte pareri ?

Alte discuții în legătură

Infractor pe proprietate CountPorcula CountPorcula Vorbeam cu un coleg de servici de urmatoarea chestie: Daca un hot intra pe proprietatea mea (sa zicem gradina chiar si casa) eu am voie sa il bat pana il las ... (vezi toată discuția)
Impuscarea unei persoana care imi incalca proprietatea privata andoseg2 andoseg2 Buna ziua, Daca detin terenuri agricole iar persoane necunoscute patrund pe terenurile mele si fura , pot sa le impusc ? Voi fi tras la raspundere pentru ... (vezi toată discuția)
Circumstante atenuante- omor roberto3 roberto3 Buna ziua. Intr-un proces penal circumstantele atenuante se mai retin de catre instanta daca intra in concurs cu recidiva? E grav daca inculpatul este ... (vezi toată discuția)