avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... proces pierdut/ comision de administrare banca
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

proces pierdut/ comision de administrare banca

Acum doi ani in calitate de reclamant am dat in judecata banca pentru elminarea comisionului de administrare. La judecatorie solutia de FOND a fost :
"Constată caracterul abuziv al clauzei referitoare la comisionul de administrare, în consecinţă, constată nulitatea absolută a acestei clauze./Constată caracterul abuziv al clauzei referitoare la comisionul de acordare şi în consecinţă, constată nulitatea absolută a acestei clauze......obligă pârâta BANCA să restituie reclamantului suma încasată cu titlu de comision de administrare"
BANCA a facut APEL iar solutia data de catre judecatorii de la Tribunalul Bucuresti a fost :
Admite apelul. Schimbă în parte sentinţa apelată în sensul că respinge cererea ca neîntemeiată, obligandu-ma sa achit catre BANCA cheltuielile de judecată fond şi apel. Menţine în rest sentinţa apelată. Definitivă. "

in concluzie : Am pierdut !, Nu exista nicio explicatie, cu exceptia aceleia ca fiecare judecator este independent si are dreptul sa interpreteze legea dupa luminile si intelepciunea proprie

Pe 21 dec am fost anuntat de avocat ca a primit motivarea hotararii si ca nu are de ce sa se lege pentru a face recurs.
intrebari:
1. putem invoca alte motive in afara de cele din motivare....gen. am castigat la judecatorie iar cei de la tribunal au fost rau intentionati existand posibilitatea ca in alte procese sa fii dat castig de cauza la reclamant etc.
2. recursul se face in 15 zile calendaristice sau lucratoare?...sau se poate face in max. un an de zile de la pronuntare?
3. pentru a putea merge la CEDO este obligatoriu sa parcurg si ultima cale de atac la curtea de apel? Am nevoie de avocat care sa ma reprezinte?
Multumesc.
PS: eu sunt din provincie iar procesul a fost la Bucuresti
Ultima modificare: Duminică, 3 Ianuarie 2016
filaret, utilizator
Cel mai recent răspuns: filaret , utilizator 07:27, 4 Ianuarie 2016
~ Conținut șters la cerere ~
Multumesc! La Multi Ani!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Proces cu banca ddaniel ddaniel Buna seara, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns: In anul 2014 am dat in judecata o banca din Romania in care am reclamat clauzele abuzive in care am ... (vezi toată discuția)
Cai de atac la o sentinta penala definitiva tom55 tom55 As dori sa stiu caile de atac la o sentinta penala definitiva si unde sa le adresez va multumesc si scuze (vezi toată discuția)
Constatare nulitate absoluta partiala certificat de mostenitor serviciuapasarichioi serviciuapasarichioi As dori sa stiu si eu care este calea de atac a unei sentinte prin care s-a pronuntat constatarea nulitatii absolute partiale a unui certificat de mostenitor: ... (vezi toată discuția)