avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Suspendare PFA
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Suspendare PFA

Buna ziua,
As dori cateva informatii referitoare la un PFA.
Functionez ca si PFA , cod CAEN : 5590 , ca si pensiune turistica in proprietate personala , intentionez sa plec din tara pe o perioada minima de 1 an si as dori sa suspend PFA-ul , dar activitate de inchirieri camere sa ramana ca si persoana fizica (mentionez , pensiunea detine doar 5 camere), intrebarea este daca pot sa fac aceasta suspendare si sa pot inchiria camerele in continuare ca si persoana fizica, sa platesc taxele aferente si care este procedura de urmat?
Va multumesc
Cel mai recent răspuns: george-neagu , moderator 15:53, 9 Ianuarie 2016
Cel mai bine ar fi sa radiati de la registrul comertului pfa-ul si ramaneti sa faceti treaba cu cealalta varianta.
Credeti ca vor fi probleme daca suspend pfa-ul? ma gandeam in ideea in care doresc sa revin in tara in 1-2 ani si doresc sa reincep activitatea ca si pensiune , daca radiez pfa-ul pied toate autorizatiile? Multumesc
Nu sunteti de parere ca daca tot nu veti desfasura activitate pe pfa, sa o inchideti? Cine stie ce va fi peste 2 ani, ce legislatie se va mai baga, si de ce sa nu terminati cu o treaba si sa va iasa din grija. Costurile cu deschiterea unui pfa nou sunt destul de mici si chiar timpul in care o faceti e foarte scurt. Asa ca peste 2 ani, daca veti avea nevoie, o sa va inregistrati repede iar ca pfa.
Si daca tot va acopera necesitatile cealalta forma de a va plati impozitele, de ce sa nu apelati la ea? Eu asa zic dar dumneavoastra hotarati. Pentru suspendare sau radiere, mergeti la registrul comertului cu actele in original de la infiintarea pfa si va dau ei acolo de completat formularele necesare. Apoi cu decizia primita, mergeti repede la finante.
Multumesc pentru raspuns si ajutor, intradevar aveti dreptate nu stim ce va fi peste 2 ani, ma candeam doar la autorizatiile care le-am obtinut destul de cred potrivit legislatiei din Romania (autorizatie PSI, SANITARA, MEDIU SI CLASIFICARE). Dar poate peste 2 ani nici macar nu vor mai fi valabile sau va aparea alta legislatie privind spatiile de cazare (pensiune).
Nu stiu situatia concreta dar analizati si varianta de a angaja pe cineva pe pfa care sa se ocupe de activitatea pensiunii in lipsa dumneavoastra care sa continuie desfasurarea activitatii pe cat posibil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Radiere firma de tip srl Bogdan Kon Bogdan Kon Daca am o firma de tip SRL , ca admin poti fi angajat in alta parte fara a pierde firma? Daca doresc sa o inchid, care sunt costurile totale? (vezi toată discuția)
Inchidere pfa Adrialexandra Adrialexandra Bună ziua,am o întrebare. Care sunt pașii de urmat pt a închide un pfa? Ce fac cu stocul de marfa? Trebuie sa merg cu casa de marcat undeva?mul (vezi toată discuția)
Infiintarea unei firme roberro roberro Infiintarea unei firme, cu domeniul de activitate dresaj canin si pensiune canina, acte necesare infiintarii si codul caen corespunzator activitatii mai sus ... (vezi toată discuția)