avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 212 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Va rog niste sfaturi
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Va rog niste sfaturi

Va rog frumos cine ma poate ajuta cu unele informatii.

In calitate de persoana fizica detin un imobil compus din 4 camere plus dpendinte.
As dori sa inchiriez acest imobil in totalitate sau fiecare camera in parte pe termen scurt sau pe zi.
La inceput am avut ideea sa ma constitui PFA. Am fost la ORC si de acolo mi s-a spus ca nu pot sa ma constitui PFA cu obiect de activitate inchirieri fiindca nu am calificare in domeniu, si as putea doar sa infiintez un SRL ceea ce am si facut . Sincer eu nu inteleg ce fel de calificare ar trebui ca sa poti inchiria ceva.
Asa cum am spus si mai sus as dori sa inchiriez pe termen scurt sau zilnic. Nu am stiut exact la ce obiect de activitate s-ar incadra aceasta inchiriere asa ca am cerut certificatul constatator pe urmatoarele obiecte de activitate.
- 5520 Facilitati de cazare pentru vacante si perioade de scurta durata
- 5590 Alte servicii de cazare
- 6820 Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau in leasing.
Intentionez sa pun o reclama la poarta imobilului unde sa scriu ceva de genul "Camere libere" sau "Zimmer frei" si sa trec si pretul pe zi.
Mentionez ca este vorba doar de inchirierea camerelor fara nici un fel de mancare sau bauturi sau alte servicii.
Intrebarile abia acum incep sa apara.
-Codurile CAEN sant alese corect? Eu nu stiu unde s-ar incadra exact dar alte coduri nu sant. Se pot inchiria camere astfel sau trebuie sa fie neaparat pensiune sau ceva de genul asta?
-Dupa obtinerea certificatului constatator de la ORC mai trebuie si alte autorizatii, avize?
-Ar trebui si clasificarea de la Ministerul Turismului? Aici mentionez ca localitatea unde se afla imobilul nu este una turistica.
-Pot sa pun o astfel de reclama unde sa trec si pretul pe zi?

Va rog frumos cine stie sa ma ajute cu informatii despre aceasta situatie fiindca nu stiu unde sa ma informez si de unde sa incep.

Multumesc

Cel mai recent răspuns: ContSters59477 , utilizator 22:40, 1 Iulie 2008
Buna ziua!
Primul cod (5520) este pentru cazare pentru perioade scurte (pe zile).
Al doilea cod (5590) include: "asigurarea cazarii temporare sau de lunga durata in camere cu unul sau mai multe paturi sau dormitoare pentru studenti, lucratori sezonieri si alte persoane. Mai include: locuinte pentru studenti, dormitoare scolare, camine muncitoresti, pensiuni si internate, vagoane dormitor"
Codul 6820 este pentru cazare pentru perioade lungi, lunare sau anuale.
Va recomand sa cumparati un Cod CAEN explicat si detaliat. Acolo veti gasi ce cuprinde fiecare cod in parte.
Da, trebuie obtinuta clasificarea, oferiti cazare de scurta durata.
Calificarea de care vorbea functionarul de la registrul comertului este una legata de activitatea desfasurata. IN cazul dvs. era nevoie de un curs de specializare in turism. Sunt multe firme private care ofera cursuri de calificare in orice domeniu.
Cu stima,
av. Silviu Serban
Multumesc mult pentru raspuns.
Inteleg ca trebuie obtinuta clasificarea. Chiar si pentru codul 6820 care se refera la INCHIRIERI pe perioade mari de obicei lunare sau anuale.? Inchirierea este echivalenta cu cazarea din prisma obtinerii clasificarii?
In cazul in care ar trebui clasificare chiar si pt codul 6820 atunci poate ar fi mai bine sa renunt la firma si sa inchiriez in calitate de persoana fizica cu contract de inchiriere inregistrat la Finante, fiindca mi se pare prea complicata obtinerea clasificarii .
Multumesc
Aceasta decizie va apartine in totalitate. Dumneavoastra trebuie sa va evaluati atat avantajele cat si riscurile pe care vi le asumati. Analizati mai intai ce avantaje ati avea daca ati obtine clasificarea (inregistrarea in circuitul turistic, obtinerea de fonduri europene nerambursabile dupa un an de fuctionare, daca aveti balanta pozitiva....etc) fata de dezavantaje (costuri legate de documentatie, imbunatatiri, investitii...etc). Apoi decideti!
Succes!
Buna ziua!
Nu, pentru inchirieri pe perioade lungi nu trebuie clasificare.
Eventual, daca cel care inchiriaza de la dvs. va desfasura acolo activitati de cazare pe termen scurt, isi va obtine el clasificarea, pe numele sau (sau al firmei sale).
Cu stima,
av. Silviu Serban
Codificarea
- 5520 - cazare pentru scurte perioade
- 5590 -asigurarea cazarii temporare / lunga durata in camere cu unul / mai multe paturi / dormitoare pentru studenti, sezonieri , alte persoane.
plus: locuinte pentru studenti, dormitoare scolare, camine muncitoresti, pensiuni si internate, vagoane dormitor"
-6820 este pentru cazare pentru perioade lungi, lunare , anuale.
Clasificarea
Da, trebuie obtinuta clasificarea.
Calificarea
E nevoie de un curs de specializare in turism
Calificarea este legata de activitatea desfasurata

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensiune bionut1983 bionut1983 sunt posesorul unei case de vacanta la mare pe care o inchiriez si se tot zvoneste ca din vara asta circula fiscul deghizatii in turisti pentru a fi in ... (vezi toată discuția)
Inchirierea pe termen scurt e considerata cazare? alina240 alina240 Am si eu o intrebare si nu reusesc deloc sa ma lamuresc si anume inchirierea unui imobil sau a unor camere pe termen scurt sau chiar pt o zi este considerata ... (vezi toată discuția)
Intrebare alina240 alina240 Buna ziua, In calitate de persoana fizica detin un imobil pe care intentionez sa il inchiriez firmei mele( srl ), prin contract de inchiriere inregistrat la ... (vezi toată discuția)