avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 668 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Comunicare nelegala a hotararii judecatoresti
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Comunicare nelegala a hotararii judecatoresti

Buna dimineata,
As vrea sa stiu daca in cazul in care o hotarare pronuntata de instanta de fond a fost comunicata paratei si pentru aceasta a semnat un agent de paza (care nu are atributii in acest sens) comunicarea de la ce data curge? Mentionez faptul ca societatea parata a intrat in posesia ei doar dupa 5 zile (fiind perioada sarbatorilor de iarna si societatea era inchisa in aceasta perioada..)
INTREBARE: In aceasta situatie se impune formularea unei cereri de repunere in termen de catre parata avand in vedere faptul ca nu a fost efectuata legal comunicarea hotararii, respectiv a semnat pentru primire o persoana care nu era angajata societatii parate?
Cel mai recent răspuns: cristina69 , utilizator 09:21, 8 Ianuarie 2016
Puteti formula o cerere de repunere in termen, si, totodata, de exercitarea caii de atac impotriva hotararii instantei de fond.

Art. 186 C.proc.civ. - Repunerea în termen
(1) Partea care a pierdut un termen procedural va fi repusă în termen numai dacă dovedeşte că întârzierea se datorează unor motive temeinic justificate.

(2) În acest scop, partea va îndeplini actul de procedură în cel mult 15 zile de la încetarea împiedicării, cerând totodată repunerea sa în termen. În cazul exercitării căilor de atac, această durată este aceeaşi cu cea prevăzută pentru exercitarea căii de atac.

(3) Cererea de repunere în termen va fi rezolvată de instanţa competentă să soluţioneze cererea privitoare la dreptul neexercitat în termen.
Am uitat sa mentionez faptul ca agentul de paza a semnat de primire in data de 24.12.2015 iar hotararea a fost inregistrata la registratura paratei la data de 04.01.2016 (deoarece atunci a fost reluata activitatea firmei )Prin urmare, se calcueaza 15 zile ptr. formularea cererii de repunere in termen de la data de 04.01.2016? Precizez faptul ca apelul impotriva acestei sentinte a fost expediat la data de 07.01.2016. Cererea de repunere in termen se depune la instanta de apel sau la instanta de fond? va rog mult sa ma lamuriti..
Cererea de repunere in termen se depune la instanta de apel .
Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Comunicare sentinta civila cristina69 cristina69 Buna ziua, Va rog sa imi spuneti daca pentru comunicarea unei sentinte civile semneaza o persoana care nu are legatura cu acel proces , respectiv un agent de ... (vezi toată discuția)
Care este termenul de depunere a cererii de repunere în termenul de formulare a plângerii contravenţionale si de cand curge? ddianna ddianna Buna ziua, Care este termenul de depunere a cererii de repunere în termenul de formulare a plângerii contravenţionale si de cand curge? Este vorba de un ... (vezi toată discuția)
Hotarare necomunicata kimalin kimalin Sunt chemat in judecata de catre o institutie a statului (ISC) pentru neplata unor obligatii, depun intampinare si cer sa fiu judecat in lipsa. In luna ... (vezi toată discuția)