avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 168 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Care este termenul de depunere a cererii de repunere ...
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Care este termenul de depunere a cererii de repunere în termenul de formulare a plângerii contravenţionale si de cand curge?

Buna ziua,
Care este termenul de depunere a cererii de repunere în termenul de formulare a plângerii contravenţionale si de cand curge?
Este vorba de un proces verbal de constatare a contraventiei ( neplata rovinietei), necomunicat dar in baza caruia am si fost executata silit. Intre timp am facut contestatie la executare, care in prima instanta mi-a fost admisa, fiind insa respinsa de tribunal.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 09:10, 4 Iunie 2015
Codul de procedura civila :

Art. 186: Repunerea in termen
(1) Partea care a pierdut un termen procedural va fi repusa in termen numai daca dovedeste ca intarzierea se datoreaza unor motive temeinic justificate.
(2) In acest scop, partea va indeplini actul de procedura in cel mult 15 zile de la incetarea impiedicarii, cerand totodata repunerea sa in termen. In cazul exercitarii cailor de atac, aceasta durata este aceeasi cu cea prevazuta pentru exercitarea caii de atac.
(3) Cererea de repunere in termen va fi rezolvata de instanta competenta sa solutioneze cererea privitoare la dreptul neexercitat in termen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Disponibilizat de pe un post unic omul_muncii omul_muncii Am fost disponibilizat in 2011 de un post unic de la o institutie din CNPAS. Nu am stiut ca este o ilegalitate, mai pot acum revendica lipsa de legalitate ... (vezi toată discuția)
Termenul pentru reclamarea neplății salariului/retetinerii abuzive a salariului integral în lipsa unui titlu executoriu GGB1 GGB1 Bună seara, Există cazuri în care termenul legal pentru introducerea unei acțiuni pentru neplata salariului poate fi prelungit? Întreb pentru că eu la ... (vezi toată discuția)
Comunicare nelegala a hotararii judecatoresti cristina69 cristina69 Buna dimineata, As vrea sa stiu daca in cazul in care o hotarare pronuntata de instanta de fond a fost comunicata paratei si pentru aceasta a semnat un agent ... (vezi toată discuția)