Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Concediu crestere copil

Buna ziua,

Urmeaza sa imi depun dosarul in data de 18.01.2016 pentru CIC. Eu doresc sa imi reiau activitatea profesionala in august, atunci cand bebe va implini 11 luni. Pot face cererea pentru un an de zile, iar de la un an sa faca cererea sotul meu si sa ramana acasa cu bebe pana la implinirea varstei de doi ani? Are acest drept? Sau daca eu optez pentru un an de zile, el nu poate sta decat acea luna obligatorie !? Mentionez ca sotul meu lucreaza la Mapn si din cate stiu au un alt regim de plata.

Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 13:42, 8 Ianuarie 2016
In situatia descrisa de dvs, ar trebui sa optati pentru CCC cu o durata de 2 ani , astfel incat dvs sa stati un an si sotul dvs un an.
Va multumesc!
Conditiile de acordare a CCC si modul de calcul si de plata a indemnizatiei pentru CCC sunt aceleasi si in MApN ca pentru toata lumea.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Revenire in cic dupa angajare AndreeaPetre99 AndreeaPetre99 Buna, Sunt o mamica ce a ales sa stea 2 ani acasa cu bebe. Cand bebe a implinit 1 an si 3 luni m-am reintors la serviciu iar dupa 5 luni am renuntat la ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil ramqby ramqby Buna ziua.As dori sa stiu daca optez pentru CCC 2ani,apoi ma razgandesc si dupa o luna vreau sa merg la munca,primesc pentru restul perioadei ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil tata salariat+somaj panteraroz panteraroz Buna ziua, Va rog sa ma ajutati sa clarific urmatoarea situatie referitoare CIC pentru tata: Am un copil nascut in 09 aprilie 2012. In prezent sint in ... (vezi toată discuția)